101008 - recept; Brytbröd
2010-10-08, 18:11:26 / Kategori: my words
Jag säger bara, vill du göra ett lättsamt med vääldigt gott bröd så gör det här! :)
50 gram jäst för söta degar
50 gram jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 ½ msk ljus sirap
3 ½ dl grahamsmjöl
250 gram kesella
250 gram kesella
1 ½ tsk salt
8 ½ dl vetemjöl
Värm mjölken till 37 °C. Rör ut jästen med lite av mjölken, tillsätt sedan resten.
Rör sedan i kesellan, sirapen, saltet och mjölet och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter.
Ta upp degen och knåda den ett par minuter. Dela den i 24 lika stora delar och rulla dem till bollar och lägg tätt i en långpanna (gärna med bakplåtspapper i botten). Jäs under duk 30 minuter.
Grädda i 225°C i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Pensla med vatten med en skvätt olja i. Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna.