fatburn.

2008-08-28, 20:31:08 / Kategori: my words
Idag gick jag och mamma och tränade. Mamma ville nämligen teste en crosstrainer eftersom hon funderar på att köpa en och ställa in i mitt gamla rum. Så Idag har jag sprungit 40 min. och på söndag ska jag banne mig iväg på ett spinningpass igen. Jag hoppas jag har fått pulsklockan då. Vill testa den, helst nyss :)

Åt en sallad när jag kom hem, inte mycket att fylla magen med så nu sitter jag å funderar på- gissa vad?! just det, en gröt! Imorn ska jag upp och ställa mig vid spisen och koka grahamsgröt för en hel konkarong. Imorse fick jag höra att min havregrynsgröt var hemsk ;) Kanske ligger en viss sanning i det....

Ikväll ska jag bara ligga och slappa framför tvn! Åh va jag har saknat tv :)

Äntligen!

2008-08-28, 17:39:00 / Kategori: my words
Älsklingen har tagit saken i egna händer idag, han åkte på Euronics och köpte en boxer till oss, så nu har vi TV! känns ganska skönt efter 2 månader utan :)

åsa på tradera = bra kombo???

2008-08-27, 21:19:17 / Kategori: my words
Nu är vi hemma igen efter massor av popcirn, bacon snacks, fanta och massor av skratt. jag älskade Mamma Mia! Saknade dock min älskade mamma bredvid mig i bio mörkret...

Jag vet inte vad jag ska säga - om det är bra eller dåligt att jag blev medlem på tradera. Nu sitter jag och budar i högan sky- och jag menar det! Idag la jag ett bud på en bärbar dator på 5500kr. VART SKULLE JAG FÅ DOM PENGARNA IFRÅN?! och alla bud är bindande, så hade mitt bud vunnit så skulle jag ha varit tvungen att punga ut asmycket pengar på en dator jag inte ens vet om den är bra. Varför la jag då budet? - jo, för att jag skulle kolla hur högt budgivningen låg, just då!
Och så la jag bud på en pulsklocka vars budgivning gick ut typ vid 20 i nio. Och fick den inte. Jag blev tokig och typ skrek att jag ska fan lägga bud på alla pulsklockor som inte ligger på 1000 spänn! Och sagt och gjort, det var precis vad jag gjorde. Efter att ha lagt flera bud (bindande) så hittade jag en rosa härlig pulsklocka - för bara 99 spänn! Och det är inte en sån med tuchgrejs utan en normal som mäter pulsen hela tiden. För jag ska ha sten koll nu, för här ska brännas fett och kalorier! Men iallafall. Tradera är kul, man kan faktiskt hitta normala grejor där oxå :)

vi ses i biomörkret

2008-08-27, 18:01:54 / Kategori: my words
Jag har lugnat ner mig nu. Egentligen har jag inget att vara sur över, men ibland blir jag bara så irriterad på han när han säger vissa seker elle ri ett visst tonläge. Efter att jag hade skrivit mitt förra inlägg så sa han att vi kunde visst gå på mama mia om jag ville för han skulle inte vara självisk- vi måste ju gå på filmer jag vill se oxå. Och Susanne sa faktiskt att den var rolig sa han som försvar. Han är faktiskt söt min älskade prins!

Måste bara tillägga att det börjar likna en lägenhet vi bor i, slängde ut alla kvarlämnade saker efter han vi hyr av. Äntligen har jag fått upp min spegel i hallen oxå :)


Vi ses i biomörkret vänner!

min lediga dag

2008-08-27, 16:47:41 / Kategori: my words
som sagt så vaknade jag alldeles för tidigt imorse, med kompenastion med en film. Åkte till tandläkaren i odensala (en vettig tandhyginist rotade i käften min idag iallafall) sen åkte vi och handlade för över 600 spänn, alltid lika roligt!

Älsklingen vill gå på bio ikväll, hellst på the dark night men den går bara på sena bion. jag vill istället jätte gärna gå på Mama mia eftersom den sägs vara jätte bra. Men när han såg att det va typ musikal (?!) så sa han bara att han inte ville se den på bio och att jag kunde få se den här hemma. När han märkte att jag blev sur så ändrade han sig och nu kan vi tydligen se den på bio. Men jag är som sagt fortfarande sur för att han vägrar se den på bio men sen ändrar sig bara för att jag blir sur. Jag tror jag tar med mamma och ser den iställe!

Jag sitter och lägger bud på tradera. Har lagt ett nytt bud på en pulsklocka (den här gången en med pulsbälte och inte tuchplatta ;) ) ska lägga ett lite högre bud tror jag så att jag vet att jag får den. För det känns sådär med tuch platta, jag vill ju se min puls hela tiden så att jag kan se hur det går och på vilken nivå jag ligger på :)

jaja, får se om det blir bio eller träning ikväll. Jag ska ju ta med mamma på Fristilen så att hon får prova Crosstrainern. Hon kanske ska köpa en sån nu när hon har ett rum till övers :)
Men nu först ska vi bära upp grejor till vinden. och städa. kul....

ledig dag.

2008-08-27, 10:06:32 / Kategori: my words
Jag säger bara en sak idag: Fan, mina ben! Jag har tre tusen gånger så mycket träningsvärk idag som igår, och igår var jag inte snygg itrapporna ;)

Dagens inte så oväntade smarta drag från min sida var att jag vaknade halv 8 och kunde inte somna om! Så ja och älsklinge, som oxå är ledig idag, klev upp och käkade frukost medans vi kikade på The hottie and the nottie. Riktigt ful film med Paris Hilton, inte helt värdelös...

idag ska jag som sagt till tandläkaren, mitt favorit ställe- eller inte!!! Och jag väntar fortfarande på mina grejor som jag beställt- jag vill ha dom nu ;)

För en vecka sen kom jag och tänka på en tjocktröja jag fick för många år sen av mormor. jag tyckte aldrig riktigt om den tröjan, men det sa jag aldrig. Iallafall så tänkte jag på den häromveckan och kände att den vill jag ha på mig idag. Men jag hittade den inte så jag trodde jag hade vart dum och slängt den när jag rensade garderoben när jag flyttade. Men icke, igår hittade jag igen den igen! och jag älskar den. Den är så fruktansvärt skön och mysig så den kommer jag använda flitigt i höst. Jag älskar höst och stickat :)

glad

2008-08-26, 21:39:18 / Kategori: my words
Älsklingen har lagat sin bil, äntligen! den går super, och ljudet är det verkligen inget fel på. Nöjd blev jag när jag fick spela takida på väldigt högt :)
Men han är så glad, så glad att hans pärla rullar på vägarna igen!

duktig

2008-08-26, 19:34:51 / Kategori: my words
När jag var på affären och köpte hudvårdesserien från LdB så  gick jag förbi godishyllan. Där kunde man plocka smågodig i en kartong för bara 25 kronor! Men tro det eller ej, jag köpte inget godis, bara en ynka liten påse läckerol....

Jag är hungrig. Fruktansvärt hungrig! Min middag idag blev inte alls lika underbar som jag tänkt mig. Jag fantiserade om en tallrik med jasminris, en vårrulle och MASSOR av broccoli (och såklart thai sweetchilisåsen som är så underbart god!)
-För det första så blev broccolin påtok för överkokt så det fanns inget som hellst tuggmotstånd i den, slajmig broccili- finns det nå värre?!
-För det andra så brände jag riset rejält när jag skulle koka en portion i min, förövrigt, superbra riskokare.
-För det tredje brände jag dessutom vårrullen. Plus att den smakade påtok för mycket typ curry? (jag är inge vidare big fan av curry!)
-För det fjärde så brände jag riset ytterligare en gång när jag kokade nytt.
GREJTANS det gick för mig med middagen idag. Så nu funderar jag på att..... koka mig en gröt! Jag kommer få skörbjugg av all gröt jag proppar i mig!

när?

2008-08-26, 19:24:44 / Kategori: my words
Jag beställde mina grejor för en vecka sen, när hade dom tänkt komma?! :)


redo för en dags ledighet!

2008-08-26, 18:38:25 / Kategori: my words
idag har varit en bra dag på jobbet. Som vanligt har jag stått i köket. Ida och Anja har hållit mig sällskap, vilket alltid är trevligt! Tog en promenad runt Lugnvik på rasten mellan 14-15. Vilket var oerhört skönt! Tack Ida för sällskapet :)

Nu ska jag kika in mitt lönekonto (som jag faktiskt inte gjort är! hoppas på många slantar ;)
---

12 371,50 ! så mycket pengar finns på mitt konto nu, fick okej lön från Carema alltså. (med tanke på att man betalar hälften skatt, typ!). Åh nu känns det genast mycket bättre inför Ikea resan på lördag!

Men när kommer mina grejor jag beställde?!
Tåls att tänkas på, nu ska jag gå och köpa den där hudvårdsserien. (och någon god frukt!)
smuk!

bodypump.

2008-08-25, 21:03:28 / Kategori: my words
Ida, jag är besviken på dig! Du "lovade" mig att du skulle infinna dig på fristilen halv 8 ikväll, men var du där? NAE! tack för den du ;):P

Som sagt har jag varit på pump, och jag är såååå sluuut! så nu ska jag vänta på min gröt och sen sussa. Gissa vad jag ska göra imorn? JOBBA! yes, sista dagen innan en helt ledig dag(förutom tvättstugan, tandläkaren och klippa mamma.)

Fick lön idag från storsjöbygdens personliga assistans, eller vad dom heter. 3775 kr - rakt in på kontot! och imorn kommer det mera mera!

Ett skratt förlänger livet!

2008-08-25, 15:50:33 / Kategori: my words

När jag skurade golvet så läste Micke Nystedt en uppsats skriven en mellanstadie elev. jag kunde inte låta bli att skratta förmig själv. Skulle någon ha kommit just då skulle dom tro att jag är galen. Här kommer historien :


Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


varje dag lär man sig någonting nytt!

2008-08-25, 14:56:29 / Kategori: my words
Gårdagens I-landsproblem (hm, läs Åsa-problem) löste jag genom att ta mig en härlig promenad hem. Vilket är ungefär 5 kilometer och ungefär 50 minuter. Vilket var skönt, men mina fötter typ doooog efter dagen!

Idag känner jag mig lite duktig, har precis kommit tillbaka efter en lite drygt halvtimmes promenad. Och ikväll ska jag på Pump. och det ska både Ida och älsklingen med. I mina drömmar kanske....

som rubriken lyder så lär man sig någonting nytt varje dag. Idag tillexempel lärde jag mig hur man använder en hushållsassistent. Skulle riva morötter och det gck, sådär ;)

efter 22,5 timmars jobbhelg.

2008-08-24, 22:34:47 / Kategori: my words
Då är det läggdags för vissa. ska upp efter 7 imorn för att åka iväg på jobbet. Ska stå i köket, precis som nu ihelgen. Är ganska trött efter 22,5 timmars jobb på två dagar. Nu väntar 16 timmars jobb innan en ledig onsdag.

Åh, jag älskar mina bäbisar, dom är så fruktansvärt söta!





köksa

2008-08-24, 15:29:02 / Kategori: my words
idag är jag köksa, precis som igår och som jag skavara resten av veckan, förutom onsdag då Anja ska ta min plats:)
Har rast just nu, ska ut och gå en sväng tror jag. Känns inte som att man har rast när man sitter på avdelningen och tvn är på på typ jättehög volym. (det är ju avslutningen på OS vilket jag förstår att alla vill höra och se)

Idag har jag ett problem, ett problem som tåls att förundras över resten av dagen. Jag har ju börjat träna, och förra veckan var jag iväg på Fristilen 3 dagar + att jag försökte springa en bit utomhus. Det här veckan har jag varit på Fristilen 2 gånger (pump i måndags och gym i fredags). Plus att jag sprang 3 kilometer på onsdan. Men jag är inte nöjd -för jag vill träna en dag till! Funderar på att springa mina 3 kilometer när jag kommer hem och göra situps+armhävningar. och så går jag  på pumpen imorn. Det är segt när man jobbar kvällar och inte kan gå iväg på passen. Till veckan jobbar jag till 17 så då kan jag gå på fler pass iallafall. hm, jag hoppas jag orkar gå ut och springa när jag kommer hem, klockan typ 20.30 ikväll!

ont i benen.

2008-08-23, 20:48:13 / Kategori: my words
Efter att ha gått och stått i stort sätt sen 7 imorse tills typ nu så har jag rätt ont i benen. Men det har gått bra idag. Det är tur att man har jobbarkompisar som får en att skratta- både en och två gånger!

Nu ska jag läsa lite bloggar, äta mackor med makrill och te och sen gå och duscha och sen sova. Börjar 8 imorn så jag antar att jag måste om jag ska orka :)

Om en vecka kommer jag oxå ha massor av ont i benen, efter att ha sprungit runt på Birsta och Ikea hela dagen. Jag, älsklingen, Carina, Rasmus och Anita ska åka. Det kommer bli toppen!

Nej, läsa bloggar var det, sleep tight!

fredagsmys

2008-08-22, 19:20:59 / Kategori: my words
nu ska jag och älsklingen mysa framför en film (batman, den gamla) och käka massa popcorn och godis.
ha en bra kväll<3

någonting nytt.

2008-08-22, 16:15:59 / Kategori: my words
Idag ska vi prova på någonting nytt här hemma hos Pettersson/Sjölinder, nämligen hajmal. har inte riktigt fått klart för mig vad detta är förutom att det ser ut som rödspättsfiléer ungefär. Vet inte hur jag ska tillaga det heller, men funderar på att tillaga i ugnen. Kanske med en sås med creméfraich, dill, lite lök och eventuellt kanske lite kaviar. Hm, hur ska det här gå?!

Nu fick jag idén att göra en fiskgratäng av det hela. Med potatismos runtomkring hajen och sen sås uppepå det. Undra om jag måste steka fisken först? Eller hur ska jag göra? hm, det här kommer bli spännande... Eller? :O

omelett till lunch

2008-08-22, 13:11:37 / Kategori: my words
visste inte alls vad jag skulle laga till lunch, vi har ju ingenting hemma! så det fick bli en omelett gjord på 2 ägg, en skvätt vatten, typ en halv lök, massor av tacokrydda och såklart thai sweet chili- sås till. Blev inte helt fel faktiskt :) Nu ska jag betala pulsklockan sen plocka ihop lite här hemma för att sen gå ner på fristilen och köra lite. Blir ingen pump idag (tror jag ;) ) känner att jag vill vara hemma när älsklingen kommer hem, PLUS att det ser ut som ett helvete här hemma. Men det får vänta ett tag till.


Åh, Piff har verkligen längtat efter Puff - han satt precis och lutade sig mot puff, precis som att han vill ha mera kärlek av honom. nu är dom uppe i varandra hela tiden typ. bara fdet inte går överstyr! men dom är så söta så :)

mina älsklingar.

2008-08-22, 12:41:38 / Kategori: my words
Måste bara lägga upp två jätte fina bilder på mina pruppisar som jag tog en varm sommardag. jag ställde ut gallerburen på gräsmattan i Loke och där fick dom sitta bland mysorna. Dom njöt verkligen av solen och värmen den där dagen. Ska förövrigt köpa en spotlight som jag ska sätta vid buren som en "sol". Dom kommer ligga där och sova eftersom det är så varmt och skönt.

Ungefär som en morgon när jag vaknade så låt piff och sov på modemet, rörde sig inte ur fläcken när jag kom in i rummet heller. det var ju varmt där iallafall :) Haha, gullgubben min<3


Puff Piff Livsnjutarna!

saknad.

2008-08-22, 12:31:25 / Kategori: my words
Har hållit på o städat buren nu på förmiddan, det tar ju som sagt lite tid :O
Piff är en riktig rackare som hela tiden rymmer på golvet när han är i soffan medan Puff är snäll och stannars kvar hos matte.
Nu ligger dom i buren båda två. och som jag kan förstå så har dom båda saknat varandra eftersom dom nu ligger tätt, tätt intill varandra i ett hörn och myser. Åh, mina små gofisar!


fredag, äntligen ledig igen!

2008-08-22, 09:29:43 / Kategori: my words
Igår efter jobbet var jag mer än helt slut. Läste lite bloggar medans jag kokade mig en grahamsgröt och kröp sen ner i sängen och lästa Vecko Revyn (min favorittidning). Idag fick jag ett barskt uppvaknande av älsklingens väckarklocka, klockan 8. Kändes intealls kul att vakna då men såklart kunde jag inte somna om- kan det bli mer typiskt?!

Mina planer för dagen är att göra mig en god frukost även om jag inte har varken avokado eller makrill som jag blev riktigt sugen på precis i det ögonblick jag skrev god frukost. Jaja, jag ska koka mig en gröt och käka lite frukt efteråt. Efter frukosten ska jag städa och plocka undan lite, ska även städa Piff&Puffs bur och låta dom sättas ihop igen. Tänkte oxå hinna, ehum, gå iväg och träna. Ska kika om dom kör nå Pump- pass idag, annars fria vikter på gymmet :)

Jaja, låter dom att den här dagen oxå kommer gå rätt fort.. Ska oxå betala min pulsklocka så att den kommer snart :)
för visst har jag fattat det rätt att man ska ligga runt 70% av maxpulsen för att bränna mest fett? ;) :D

Förövrigt har bellme.se enriktigt god parfym ideg till härligt pris. Funderar på om jag ska köpa den? :O
See ya later!

mitt sista inlägg.

2008-08-21, 21:30:08 / Kategori: my words
Shit va många inlägg jag skrev idag ;)

Har varit och jobbat, 4.5 timmar och det kändes som en evighet - är så sjukt trött idag efter gårdagens långpass och mensvärk till på köpet. jippi, men nu håller jag på å kokar en gröt som jag ska äta i sängen och så ska jag läsa VeckoRevyn eller Gossip Girl. Jag längtar tills nästa säsång av GG börjar. Fruktansvärt mycket!

haha, jag känner mig lite rolig är jag sitter här och skriver. Om jag lutar mig minsta lilla åt vänster så far jag typ i golvet för stolen är trasig. Känns som jag är på fyllan och håller på å ramlar ;)

Nej nu får det vara nog, godnatt vänner!


mina älsklingar.

2008-08-21, 14:47:42 / Kategori: my words
Puff har börjat stödja på sitt ben, vilket innebär att jag ska försöka sätta ihop dom i buren igen imorn. Gissa om jag är glad!


en annan bra låt...

2008-08-21, 14:24:53 / Kategori: my words


                                       Katy Perry - I Kisses A Girl Remix

idag var jag duktig

2008-08-21, 14:21:09 / Kategori: my words
Huh, idag var jag duktig. Jag spring min runda på 3 kilometer och jag sprang hela vägen, föutom ungefär 2-300 meter :) Sen när jag kom hem gjorde jag 3x20 situps + 3x10 armhävningar. Lite träning idag iallafall och magen känns... sådär?

Under hela rundan lyssnade jag på Rihanna- Breakin' Dishes. Faktiskt en peppande låt under springturen :)



jag vann.

2008-08-21, 13:36:21 / Kategori: my words
La ett bud på en helt oanvänd pulsklocka på tradera.se, mitt bud var fakstiskt det högsta så nu v'ntar jag bara på att säljaren tar kontakt med mig så får jag min pulskocka för en ynka hundring :)

småshopping.

2008-08-21, 13:29:28 / Kategori: my words
Idag följde jag med älsklingen på stan eftersom han skulle på arbetsförmedlingen, jag passade på att gå på stan lite. gick för på apoteket och köpte efterlängtade ipren. Gick sen vidare till H&M där jag hittade en grå jätte mysig kofta för 149 spänn (som hittat eftersom jag hade fört över 200 spänn innan vi åkte, utifall att) HIttade oxå ett halsband på Guldfynd, en svat jordgubbe med silver kedja och pluttar på.

Nu ska jag ut och (försöka) springa lite och se om min "älsklade" mensvärk försvinner. Carina kommer och hämtar mig innan jobbet. so, have a nice day redhead.

att vara av det kvinnliga könet är inte alltid en dans på rosor.

2008-08-21, 13:22:07 / Kategori: my words
Jag har mensvärk. En riktigt jobbig mensvärk. Jag mår inte alls bra! och jag ska jobba ikväll, 4.5 timmar. Det gör ont i hela mig och jag mår tjyvens alltså. Älsklingen sa åt mig att sjukänmäla mig men jag kan inte- vem ska jobba för mig?! Dessutom är det inte så roligt för dom som jobbar att springa häcken av sig. Nej du tack, jag åker på jobbet iallafall...

snart går jag in på sluttampen....

2008-08-20, 15:42:14 / Kategori: my words

Snart har jag bara 4.5 timmar kvar att jobba. Känns sådär att ha suttit på avdelningen vid datorn hela rasten. det är som en jobbarkompis precis sa, vi borde ha ett rumm med en soffa där man kan lta omkull eller så. Det är inte direkt avslappande att sitta kvar på avdelningen + att min mage inte känns redo att gå ut på en prommis nuheller :/ Magen kännsfaktiskt inge vidare, uppsvälld och gasig + att jag börjar få mensvärk igen. Ska det aldrig bli bättre med min mage? :(    

Jag vill ha min mysiga tröja som jag beställde igår. Gud va mysigt med en stickad tröja och favorit legginsen nu. Jag är trött och ligga-på-soffan-sjuk. Men mest av allt vill jag ha en alvedon och att min mage ska sluta tönta sig.


20 minuter kvar på min rast. Kanske ska ut och röra på mig en sväng?


det blir inte alltid som man tänkt sig

2008-08-20, 14:12:50 / Kategori: my words
idag var det meningen att jag skulle jobba 7-16, men ikväll fattas det folk och det går inte att få tag på nå folk heller så därför stannar jag kvar. Har två timmars rast just nu fram till 16. Sen har jag dubbelt betalt fram till 20.30. Känns helt okej, även om det är tråkigt eftersom jag och älsklingen bestämt att vi skulle åka till Loke, käka lite god mat och umgås med familjen och samtidgt passa på att tvätta och städa bilen. Menmen, another day! 

Jag kan inte rå för det, men jag tycker om det här jobbet. Även om alla inte har bra dagar varje dag (vilket inte jag heller har eftersom att vi bara är människor!) så är det underbart kul att komma hit. Idag är det jätte många som sagt gulliga saker till mig av dom boenden, allt från att jag har fina tänder och väldigt bruna ögon till att jag har gjort ett bra jobb. För mig spelar det ingen roll vem det är som säger någontig sånt till mig eller om det fattas massor med folk så att man får slita häcken av sig eller jobba på lediga dagar (eller andra gången man egentligen skulle vilja vara ledig). För det är just det att folk uppskattar vad jag gör som får mig att tycka om det här jobbet!

plus

2008-08-19, 22:29:14 / Kategori: my words
Jag saknar min Bästis. Men snart är du hemma hjärtat. kan inte beskriva känslan inom mig när du skrev att du hade ett uppdrag till mig när du kommit hem. Att jag ska få klippa dig. Det känns jätte spännande och det ska bli riktigt roligt. Tänk att du litar på mig så mycket :) Sen när du skrev att du ska skaffa jobb och lägenhet, att vi ska ses varje dag och ut och gå, gå och träna tillsammans. Jag kan inte beskriva hur mycket jag längar tills den dagen då jag kan gå in till din lägenhet (som såklart ska ligga väldigt nära min så att jag nästan tror att det är jag som bor där och inte du;) ) och bara vara, bara vara med min bästis. Den som förstår mig bäst på hela denna jord. (du oxå såklart älskling :) ). Jag saknar dig så fruktansvärt mycket gumsi. Vet inte hur många gånger jag velat ringt dig och berättat att det här hände precis eller bara dösnackat i timmar. Har alltid kommit på mig själv att du kanske jobbat, kanske tagit hand om busarna eller gjort något annat spännande.

Men snart är du hemma, gissa om jag längtar!


                                 Nollan & Puckot <3

bajsshopping.

2008-08-19, 22:20:53 / Kategori: my words
Tröjan som jag hittade opch blev kär i från första början var slut. Alla färger dessutom. Det fann ingen 36/38 och ingen 40/42 i någon storlek. Blev måttligt missnöjd med mig själv eftersom jag är så seg jämt!

Men egentligen kanske det var tur i oturen. Nu har jag 500 kr mer att handla med i Sundsvall och Birsta/ikea ;) Jag, älsklingen och carina ska nämligen dit nästa helg. och då ska det shoppas. allt från lampor till förvaring, och från kläder till annat smått och gått.

Förresten ska jag inte klaga, för helt lottlös blev jag inte. en tröja och epilator ska jag snart lösa ut. jag längtar :)

 
mina två köp från halens.se

jag skulle kunna...

2008-08-19, 21:06:30 / Kategori: my words
Jag skulle kunna förköpa mig om jag nät shoppade oftare. det är så himla roligt! Borde lansera nätshopping me dprovrum så slipper man vara orolig för eventuellla felstorlekar. Kom hem till mitt vardagsrum och låt mig prova alla kläder, tack!

jag vill haaaa!!

2008-08-19, 20:51:08 / Kategori: my words
Jag blir tokig. Jag är så sjukt avundsjuk på en jobbarkompis så det finns inte. Den här personen har beställt ett par jättefina (!) stövlar från LaRedoute. JAG VILL OXÅ KÖPA SKOR!!!
idag slog det mig att jag inte vet när jag kommer kunna ha mina underbara älskade skor igen. Dessutom fick jag ju ett par av mormor när jag ver där och dom har jag inte ens hunnit prova gått i : /
Vad ska jag ha för skor i höst och i vinter? kanske ska ta och klacka om mina stövlar när lönen kommer igen, dessutom kanske jag oxå ska ta och köpa mig ett par extra stövlar som jag kan ha när jag vill vara lite finare om fossingarna?
Hittade ett par på Halens.se som var jätte snygga. Men klack till hösten/vintern? hm, det tål att tänkas på!

Jag kommer verkligen sakna att ha lätta och snygga skor nu när det är vinter. Stänga in fossingarna som nå andra fångar. Nej du tack!



dom här snyggingarna vill jag ha. come to meeee!

 

hemma igen.

2008-08-19, 14:50:49 / Kategori: my words
Jag börjar mitt inlägg med att börja klaga:

MIN MAGE, VAD ÄR DET FÖR FEL?!
jag hatar min mage, jag fattar inte vad det är. Det kör och har sig så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Är alldeles uppsvälld och hemsk. Konstigt med tanke på att jag inte ens tittat åt mjölk idag...

Är hemma ni igen iallafall. Det gick bra, men det är fruktansvärt svårt att bilda sig en uppfattning av någon som man aldrig träffat förut. Men men, har tackat ja till mitt schema på Sjöängen iallafall. Så jag blir kvar där iallafall två månader till. Lucky you ;)


dagen till ära.

2008-08-19, 12:48:30 / Kategori: my words
Idag vaknade jag av att Carina ringde, " jag är snart där". Kollade på kolckan - 0658, TVÅ minuter innan jag började. SHIT vilken panik jag fick vill jag lova... Men det gick bra, trots allt.

Nu ska jag slänga mig i duschen och göra mig iordning för ett hemma-hos-möte hos henne som jag kanske ska jobba hos. Får se hur det går, om jag lämnar Sjöängen eller inte. En boende var så söt idag. jag sa nåt i stil med att jag trivs på Sjöängen så sa hon att hon/dom trivs med mig. Riktigt kul att höra faktiskt :)

Men som sagt, duschen var det...

helt slut,

2008-08-18, 20:40:25 / Kategori: my words
har precis kommit hem från pumpen, jag är helt slut!!!!!

huvudvärk.

2008-08-18, 17:03:27 / Kategori: my words
Efter en 8,5 timmars arbetsdag, utan någon som hellst frisk luft så gör sig huvudet påmint genom att bulta och banka. Kanske för att jag är hungrig. Eller så är det för att jag är trött.

Men ikväll står det Bodypump på mitt schema. Egentligen lite sent för min smak, mellan halv 8 och halv 9. Men jag ska ändå iväg. Jag tycker om Pump. Jag tycker även om spinningspasset jag var på igår. Det var något i särklass roligaste spinningpasset jag har varit på. Efteråt. Inte under passet, men efteråt. Jag är nöjd med mig själv som verkar börja komma igång med träningen igen. Bra gjort Åsa!

Piff har hittat någonting han tycker om. Han sitter och slår på en sånhär metallgrej på buren som ska hålla ihop övre och nedre delen av själva buren. Det låter ont i mitt huvud. Men han är söt för det.

Jag tycker om mina pojkar, och jag hoppas att Puffs ben snart blir bra så att vi kan sätta ihop killarna igen. Ikväll ska dom få träffas utanför buren igen och jag hoppas det går lika bra som igår, fast bättre.

riktigt höstväder....

2008-08-18, 11:48:47 / Kategori: my words

Imorse (läs:inatt klockan 5) vaknade jag av att Piff satt och skrek i buren, andra gången på 3 dagar. Han känner nog sig ensam där i buren. Han satt på Puffs lilla bur, jag tror jag vill känna lite löööve. stackars killen. 

Nu sitter jag på rast, är kvar på avdelningen för att kika lite på datorn. Vad ska man annars göra? känner inte direkt för att gå ut i regn och rusk. Idag känns det verkligen som en ruggig höst dag. Vart fan tog sommaren vägen; en fråga som jag inte är ensam om att ställa mig. Jag vill ha sommar och sol och sena sommarkvällar, Lite studentenfeeling. Åh, det var verkligen underbart tiden vid studenten. Jag längtar tillbaka, men inte till min såkallade "klass".  Nej usch och fy. Imorse frågade en jobbar kompis om jag kommit in på nån skola, och då slog det mig hur skönt det faktsikt ska bli att slippa allt vad skola heter. För jag är jävligt less. Hade sista tiden på BF kännts bättre så kanske det hade kännts annorlunda. Men jag längtar inte tillbaka. Faktiskt!
 


värre än någonsin.

2008-08-17, 19:40:37 / Kategori: my words
Min mjölkmage är värre än någonsin. Tror att det beror på att jag är trött, jobbar mycket och  är mer stressad som magen krånglar mer. Idag kunder haf inte ens äta skinksåsen utan att magen protesterar i högan sky! jag som alltid kunnat äta tillagad mjölkmat... Känns lite sådör, törs ju inte äns gå utanför dörren :/

Piff & Puff har fått träffats idag igen. På soffan och idag gick det faktiskt ganska bra. Fick tipset av en tjej på Zoonen att vi skulle ställa in lilla buren, med Puff i, i den stora buren, så vi håller på att testa det nu. Faktiskt så går det bra, Piff  är inte så arg för att Puff är i hans revir (som jag trodde han skulle bli). Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra och att vi kommer kunna låta dom flytta ihop igen. Nog för att vi har en till bur nu men det är ju mycket mindre + att vi måste hålla på och byta så att dom fortfarande får känna varandras dofter. Dessutom blir det orättvist om Piff alltid ska få ha den stora buren för sig själv.

Idag var jag på spinning oxå, härligt härligt! Det var ett sånt här bränn-fett pass, hela passet var en enda låt som man skulle cykla till och så skulle man hålla pulsen på 70% av maxpulsen. Lite trixit att klura ut pulsen eftersom jag är så *hosthost* bra på huvudräkning ;)

Nu ska jag och älsklingen ut på en prommis, sen ska jag slänga mig i soffan och kolla på sex and the city eller batman. :) bye

söndag, ledig dag.

2008-08-17, 15:10:28 / Kategori: my words
Filmen igår sög. Typ bästa på hela filmen var att killen räddade en gammal tant som skulle gå över gatan, och istället för att bli mos av en lastbil blev hon strimlad av enn jävla grej. Haha, eller?

Idag är jag äntligen ledig. Sov till halv elva snåret, käkade frulle och gick sen på affären och vidare hem till mamsen. Nu ska jag snart iväg på spinning, mitt tredje träningspass den här veckan, inte illa ;)


Superhero Movie

2008-08-16, 21:05:22 / Kategori: my words
Nu ska jag, älsklingen och Markus kika på Superhero Movie och chipsa och dippa. Själv ska jag skala en morot, lite duktig ska jag vara iallafall :D

laktoskänslig

2008-08-16, 16:00:57 / Kategori: my words
Jag älskar gröt, det är det bästa jag vet just nu. Varje dag (när jag vaknat riktigt) längtar jag efter en tallrik gröt och det händer mer och mer ofta på kvällarna att jag kokar mig en gröt. Det börjar bli lite jobbigt bara att magen promt säger ifrån. Har haft problem med mölk nu kanske lite över ett år, ett och ett halvt. Började som att jag täppte igen i halsen och det var verkligen jätte jobbigt, men nu sätter det sig mer i magen. Har provat druckt laktosfri mjölk men den är inte lite... mjölkig för den är för söt. Ska ändå köpa sån mjölk nu ikväll och prova göra gröt på den för att se om den blir lika hemsk som vitsåsar. Söt och sliskig, inte alls nå gott!

Dessutom är den mycket dyrare än vanlig mjölk. Inte direkt att man vill köpa massa sån mjölk heller eftersom man inte har så mycket pengar, just nu vrider jag och vänder på varenda liten krona... Tycker faktiskt synd om dom som har både laktos och gluten allergi och måste köpa allting speciellt. Kan inte direkt vara varken kul eller billigt. Jag tycker (precis som med mensbidrag) att dom som är överkänslig eller intolerant mot gluten och/eller laktos borde få bidrag eftersom att maten är dyrare. Det slår jag ett slag för idag, mer bidrag till oss som behöver :D

(Jag kommer rösta för mensbidrag och allergibidrag vid nästa val)

jobbet, mitt liv?

2008-08-16, 15:43:39 / Kategori: my words

Sitter på Sjöängen nu, har min andra en timmes rast för dagen. Känns lite sådär att ha två timmar fast man inte får ha dom tillsammans. Men men, jag har rast iallafall. Tror att jobbet är mitt nya liv. Här sitter jag oxå med tre scheman som jag får välja på. Hellst tills måndag morgon. Grejen är att jag lätt hade tagit schemat med mest timmar(såklart eftersom det ser ut som ett "normalt" schema) men på tisdag ska jag träffa kvinnan jag kanske ska bli personligassistent åt om allt stämmer. Jobbigt läge att sitta och välja. Jag trivs ju här men som pa får jag 10 spänn mer i timmen. PLUS att pa är mycket friare än vad det är här på Sjöängen. Som det känns nu så vore det skönt att jobba 75% oxå, och kunna jobba upp timmarna här på Sjöängen, för det gör jag lätt så mycket personal det fattas här ;)

Imorse när jag hade min första rast så gick jag ner till massagestolen, satt där och pratade med älsklingen lite och fick lite relaxmassage, underbart. det hela slutade med att jag somnade 40 min på soffan, tur att jag hade ställt klockan annars hade jobbarkompisarna fått leta mig ;)


Imorn är jag ledig och jag kan inte beskriva hus skönt det känns. Jag ska inte lyfta ett finger!!  


tidig kväll

2008-08-15, 21:18:48 / Kategori: my words
Ikväll blir det en ruggigt tidig kväll för mig. Sjöängen imorn (sjätte dagen på rad) mellan 7-20 med två timmars rast. Jag är helt slut!

pruppisarna

2008-08-15, 15:31:42 / Kategori: my words
Idag var jag och älsklingen iväg med Puff till vetten. En dyr historia vill jag lova. 450 spänn för att reda ut att han inte har nåt sår och inget brutet ben. Antagligen är det bara ett djupare blåmärke som kommer blir bra om några veckor. Självklart skönt att höra att det inte är nåt. I samma veva var vi på djuraffären och köpte en till vattenflaska eftersom att Puff inte har nåt vatten i buran han är i nu. Dessutom var vi till Torvalla och köpte en liten fågelbur som kommer bli hans nya bur. Självklart kommer dom skifta bur ibland så att inte Piff alltid har mycket större än Puff. När vi var på djuraffären så frågade vi oxå om vi kan försöka sätta ihop dom igen eller om vi ska skippa det. Dom tyckte tuvär att vi skulle låta dom vara i olika burar. "dom trivs ju bäst tillsammans, det är synd att dom inte fattar det." Huh, känns lite trist att dom ska vara tvugna att bo i olika burar eftersom att dom är flockdjur, men samtidigt vet jag att risken finns att om dom bråkar igen så bråkar dom tills den andre är död. Och det vill jag inte! Får hitta på massor med bus med dom så kanske det går bra ändå.



Dessutom måste jag bara tillägga att jag har köpt nya skor idag ;)

att springa eller inte springa....

2008-08-14, 14:52:45 / Kategori: my words
Usch och fy, tog på mig träningskläder för att springa en runda, men det gick inte som väntat. löpning utomhur är ingenting för mig, asfalten får mina knän att vilja gå av. Huh, ska nog iväg på fristilen och testa deras nya gym iställe. jag hoppas dom har skaffat flera nya löpmarskiner.

Bytheway så måste jag hoppa in i duschen nu på en gång. Bussen går om en halvtimma. Huh, men jag har bara 4 timmars arbete framför mig.

Dessutom har jag pratat med Storsjöbygdens assistans nu. Ska prata och träffa en kvinna jag kanske ska bli personlig assistent åt. Det känns helt okej eftersom jag kommer tjäna ungefär lika mycket att jobba 75% som 100% på Sjöängen. Dessutom så kan man ju alltid jobba upp sig till 100% på Sjöängen. fatta fet lönen :D

sovmorgon, äntligen.

2008-08-14, 12:54:10 / Kategori: my words
Idag sov jag till 11.15 och det var skönt vill jag lova. Sitter och funderar på vad jag ska hitta på idag. Har suttit och gjort en löparrunda, alltså räknat ut hur lång en viss runda är. Fick tipset av Anja (fan, hur länkar jag till min kära arbetskollega såhär i bloggen?! hon bloggar förövrigt på http://anjablixherrlander.blogg.se ) att gå in på iForm, där finns tjänsten. Så mät upp lite olika löparrundor och knyt på dig skorna, det ska iallafalla jag göra för första gången på ett år!

http://www.iform.se/polopoly.jsp?d=1806&a=12358

hudvård

2008-08-13, 14:38:43 / Kategori: my words


Är det någon som har testat den här hudvårdsserien från LdB?  Face Life heter serien. Funderar på att testa den då Clerasilen inte alls funkar nå bra då den torkar ut och är allmänt dålig. So,  någon du rekomenderar? :D

m-m-m!

2008-08-13, 14:05:27 / Kategori: my words
Mitt under värsta spöregnet gick jag till fristilen, frivilligt, och körde ett Bodypump pass. Ruskigt skönt med min träningsvärk.. Har käkat en portion gramhamsgröt och blåbärssylt och nu ska jag slänga mig i duschen. Idag är det ju Sjöängen mellan 16.2030 som gäller för min del. Skönt med bara kort tur nu i 3 dagar, sen lördag jobbar jag hela dan (på gul så det är lugnt!) och sen är jag ledig igen på söndag.WEII, SKÖNT!

 Här hemma känns det konstigt... Piff & Puff sitter i olika burar. Väntar på att vetrinären ska ringa men han ringer ju aldrig upp :(

träningsväkren frodas!

2008-08-13, 11:19:27 / Kategori: my words
I måndag var jag ju på pump igen för första gången på månader, igår var jag lite besviken över att träniungsvärkn knappt existerade (men kom under dan) och idag, PUH vilken träningsvärk jag har! men niu ska jag göra en macka, gå ner och slänga i tvätt och sen gå på  Fristilen och pumpa igen! (förhoppningsvis är det här början på min träning igen!)

angående slagsmålet....

2008-08-13, 11:17:16 / Kategori: my words
igår var det ju slagsmål här som jag skrev, vilket inte alls slutade så roligt! när vi satte in dom i buren igen så slogs dom fortfarande. och Så flög dom på varandra bara sådär. Älskade Husse stack in sin hand mitt uppe i det där och blev själv biten i fingret, antagligen precis på en ådra. Efteråt såg vi att båda två hade massa sår och i natt fick Puff sova in minsta buren någonsin. Idag märkte jag att Puff oxå är halt, eller han använder inte ett av bakbenen nästan nånting allas :(  Blir han inte bättre blir det till att ringa vetten. Jag vore bara glad om jag kan sätta ihop dom igen. Annars finns inget annat att göra, då blir det godnatt :'/

trött.

2008-08-12, 22:35:54 / Kategori: my words
Jag absolut tröttsat nu. och Piff & Puff verkar vara sams igen. Så kvällen avslutas med mig och Susanne. <3

trodde jag ja, jävla data till att vara seg!

slagsmål

2008-08-12, 21:27:40 / Kategori: my words
Ikväll har jag gjort om lite i Piff & Puffs bur. (Dom har precis kommit in i den igen ). Men innan dom fick komma in i buren så fick dom springa fritt i sovrummet. Och det har dom gjort vill jag lova. och så har dom typ haft världens brottsningsmarch. Har filmat dom med mobilen så jag ska försöka lägga upp en film på dom. Dom sprakar och har sig och det ser väldigt festligt ut. Förutom att dom har tappat hur mycket hår som hellst! Haha, jag älskar mina pojkar :)

en skrikandes jobbarkompis...

2008-08-12, 14:11:43 / Kategori: my words

Sitter och äter på jobbet nu, nyss kom en jobbarkompis in i köket och skreeeeek. AHHHH vad är det där? typ ;) Så gick jag och kollade och mitt på golvet i köket stod en liten (eller ja, stor) igelkott! Huuur söt som hellst! tog kort på rackarn så jag lägger upp den sen. Första gången jag såg en livslevande igelkott...innomhus ;)


mitt nya liv?!

2008-08-11, 21:15:35 / Kategori: my words
Jag tror jag har fått en knäpp eller nåt. Just när jag och älsklingen skulle åka till blå så kom jag på att jag verkligen ville träna imorn (dock gick inte mina planer i lås eftersom jag ska jobba 7-16 imorn och eventuellt klippa mamma). Så gick jag och kollade fristilens hemsida om dom hade nån kul klass jag ville gå på, självklart skulle dom köra pump 1930 ikväll så jag bokade in mig på ett pass. BRA GJORT ÅSA! Dessutom, nyss hem kommen så åkte vi på blå igen så att jag kunde köpa grahamsmjöl och göra mig en gröt. Så nu sitter jag här, nytränad och ska hugga in på min nykokta gröt. Och kolla på Sex and the City såklart!

Irritationsobjekt.

2008-08-11, 18:34:22 / Kategori: my words
Vårat kylskåp är helt kaputt, allt som är i lådorna längst ner och hyllan ovanför fryser. Det är inte normalt för ett kylskåp vill jag lova! Dessutom funkar inte ugnen som den ska, den visar inte hur många grader den värmts upp till... Dessutom är tvättstugan stenåldrig och lägenheten väldigt gammal i utseendet. Det känns lite sisådär att vi (eller rättare sagt jag än sålänge!) betalar en skyhög hyra på 3 800! fan, idag känns det lite sådär, men ändå är det skönt att bo hemifrån.

Anledningen till att jag kom på att jag måste beklaga mig över detta är att jag rotade runt i kylskåpet och hittade en sallad. Som vi köpte för sisådär en månad sen (...) och det var färsk! Eller färsk och färsk var ju synd att säga, den var nämligen fryst!? jaa, vad säger man? Bra kylskåp!

fredag, ledig helg!

2008-08-08, 12:47:32 / Kategori: my words
Nu ska vi slänga oss i duschen för att sen dra oss till Hede. Bye Östersund, bye jobbet!

torsdag,

2008-08-07, 22:11:58 / Kategori: my words
Idag är det torsdag och jag har jobbat 16-2030 idag. En soft kväll faktiskt, trots att jag råkade slå in en gubbes huvud i kaklet på badrummet (förlåt mig gubbelilla!)

Sitter här och funderar på vad jag glömmer för helgen, ska åka till mormor och morfar i Särvsjön. Men först stanna i Hede imorn kväll för att hälsa på farmor och farfar, pappa och Sandra. Dessutom tänkte jag hinna med å snusa på lill-Hampus innan vi åker hem på söndag. Förövrigt ska jag åka helikopter på lördag, ska bli riktigt skoj!

ska jobba 730-12 imorn så det är bäst att sussa, sleep tight!



tänker på dig bästis<3

en obekväm sanning...

2008-08-06, 21:40:08 / Kategori: my words


Varken måttbandet eller vågen ljuger inte- jag går bara upp i vikt. Jag håller på å bli den sambotjockisen jag inte vill bli! : /

Evert Ljusberg är våran president!

2008-08-03, 23:40:41 / Kategori: my words
Evert Ljusberg är våran president!



Finns det några snälla barn här?
   I Republiken delar vi ju in året i två delar; före och efter Yran.
   Så i kväll är det rena julafton. Och det ger mig tillfälle att dela ut en del klappar, men också berätta om alla lyckönskningar och inviter som Republikens president får så här på vår högtidsdag.
   Vi börjar med ett kort från Ånge – orten som gav mänskligheten en järnvägsknut, en postterminal och rockgruppen Takida. De vill gärna bilda storregion med oss.
   Jag gillar den tanken, för vi jamtar är inga Nej-sägare och vi tycker att det är spännande med förändringar. Så nu är vi beredda att ta Ånge i vår famn. Låt oss bilda en storregion, ja alltså, om båda är med på det och ingen kommer till skada.
   Därför säger jag denna kväll:
   LJUVA JAMTAR
   HÄRLIGA HÄRJEDALINGAR
   REKORDERLIGA RAVUNDINGAR
   SAGOLIKA SAMER
   ÅTRÅVÄRDA ÅNGEBOR!

   Även våra kusiner vid kusten, Sundsvallarna, vill gå med i Republiken.
   Det är en bra ambition, vi skulle åtminstone få bättre lagidrotter här i Republiken. Vi gillar våra kusiner, men kanske är det för tidigt att släppa in Sundsvall. Men jag vill uppmuntra dem att fortsätta kämpa med konvergenskraven, som grabbarna inom EU säger. Eller som det heter på
   modern svenska:
   Ta och pimpa upp stan! Pimpa upp er och sen ska jag se vad jag kan göra åt saken!

   Jag har funderat på det här med EU.
   Det har hänt en hel del på senare år. Nu tävlar snart sagt alla partier om att visa upp något de är kritiska mot, som om de ville säga ”Titta här, vi går inte med på allt”. På 90-talet framställdes vi i Republiken som inavlade fåntrattar, bara för
   att vi undrade om EU verkligen kunde vara det paradis etablissemanget påstod. Men tiderna förändras, nu är det rätt att tänka själv. De glada gaelerna på Irland får en klapp på axeln för att de vågade rösta nej till Lissabonfördraget.
   Så visst. Vi hade rätt, men lite för tidigt! Och vi kommer att fortsätta vara en sten i skon och finne i häcken på dumheten, översitteriet och det dunkelt tänkta. Även om vi är tio år före
   vår tid.
   Och Irland, den tappra republik på den gröna ön, som gärna går i otakt för att småjävlas, utnämner jag härmed till Jamtlands första Vänrepublik!
   IRLAND, IRLAND, JAMT OCH STANDUT
   IRLAND, IRLAND, JAMT OCH STANDUT

   Apropå dumhet.
   FRA-lagen skulle väl kunna kvala in i Guinness rekordbok på temat. Det smärtar mig in i tandrötterna att Sveriges riksdag låtit sig duperas om behovet av att avlyssna och kategorisera landets medborgare. Och Beatrice Ask, denna lilla mosippa från Sveg! Inte trodde jag väl att du skulle ställa dig bakom en sån lag. När jag sa till dig att vi härjedalingar vill att ni ska lyssna mer på oss, var det ju inte så här jag menade.
   HÖR DU DET?
   När jag tänker på saken. Det vi sysslar med här och nu är väl massmöte och uppvigling på en och samma gång. Det kan mycket väl vara så att nån driftig person på Försvarets radioanstalt buggat mig! och just nu sitter och trycker hörlurarna mot öronen i en svartmålad skåpbil i närheten. I så fall vill jag bara säga:
   ” YES SIR, YOU CAN BOOGIE. YOU CAN BOOGIE ALL NIGHT LONG”

   Vi har fått en ny landshövding också. En före detta mentalskötare... Naturligtvis ser vi det som en ren komplimang. Som världen ser ut i dag måste man vara galen för att stå ut. Det slog Ola Salo fast redan 2002. Och naturligtvis välkomnar vi Britt Bohlin med öppna armar. Fast hon har en del att leva upp till. Vår förra landshövding var en riktig krutgumma som inte vilade på hanen. Hon sköt skarpt och sånt uppskattar vi häruppe.

   Som ni säkert lagt märke till finns inga jämtländska toppidrottare uttagna till olympiska spelen i Peking. Att det skulle bero på att de inte lyckats kvala in är ljug och förtal och dessutom inte sant. Jag var själv ute med tidtagarur och måttband på vårt träningsläger i Hede. Och jag kan intyga – Republikens atleter har aldrig varit bättre form. Men vi har bestämt oss för att bojkotta spelen. Vi kommer inte att skicka
   EN ENDA av våra toppidrottare – bara för att göra en markering mot Kinas diktaturfasoner.

   USA ska byta SIM-kort. Ja, de kommer att få en ny president i höst. Jag skulle vilja ta tillfället i akt och citera filosofen Gert Fylking:
   ÄNTLIGEN!
   En sak är då säker: Försäljningen av Losec och andra magsårsmediciner kommer att rasa på världsmarknaden. Åtta år med George W Bush bakom spakarna har inte varit bra för nerverna.

   Och så lite Jämtlandsnyheter i sammandrag:
   – Här i Östersund har en intressant duell börjat utspela sig mellan Färgfabriken och Jamtli. Stora visioner om internationella konsttribunaler kontras med nyuppförande av ett 70-talsdagis. Är det meningen att besökare som löst in sig ska komma och titta på ungarna i 70-talsdagiset? Kan inte sånt ge men för livet? Snacka om vilse i pannkakan!!
   Med nuvarande expansionstakt kommer snart Jamtli-området att vara större än själva Östersund. Inte ens Yrancampingen är helig! Är tanken att vi ska göra om hela stan till en fornby och bara lämna en liten orörd oas som framtidslabb?
   – Grabbarna i ”Allt för byn” gjorde det bra tycker jag. Jag menar, de var med en hel säsong i en dokusåpa i TV3 och inte en enda en av dem trädde fram i kvällstidningarna och påstod att de var ”kränkta”, ”chockade” eller ”rasande”. Grabbarna i öst är gjorda av annat virke!
   – Jag vill också passa på att ge en julklapp till skaparna av filmen ”Varg” som skildrar en verklighet som sällan syns på biodukarna. En vän till mig tycker i och för sig att den påminde om ett två timmar långt Mittnytt, men så mycket sänder väl inte Mittnytt från våra nejder på en mansålder.

   Medborgare. Ljuva jamtar.
   Nu är klockan en bra bit över midnatt och med vår speciella tideräkning har det nya året nu börjat. Man borde nästan höja ett glas champagne nu när vi har egen skumpa och allting, som fått björkarna i Republiken att susa på mer än ett sätt. Och när jag läser tidningarna inser jag att vi är nog lite unika på så sätt, att vi dricker upp vår champagne. En stor del av champagneförsäljningen går numera åt när det så kallade
   bratsen tävlar om att spruta ned varandra med så dyr champagne som möjligt. Vad är det för trams? De gör alltså det här för att visa att de har råd. Det är inte upprörande.
   Det är sorgligt patetiskt. ”Råd” är det enda som de stackars barnen har. Vad som skrämmer mig är att dom här grabbarna med all säkerhet kommer att återfinnas bland näringslivets toppar om tio år. Och ni undrar varför jag hyser en intill misstro gränsande skepsis inför våra makthavare?

   Jag vill att vi ger varandra ett nyårslöfte, nu när vi går in i det nya året. Lova att vi i Republiken ska ge skydd åt de förföljda, alltid visa respekt för oliktänkande och skänka kärlek till de medmänniskor som bäst behöver den. Fortsätt att hålla hatbrotten borta, stå upp för humanismen och människovärdet.
   Nu laddar vi alla inför finalen och årets största kärleksakt ihop med Håkan Hellström. Som det heter i visan:
   ”Allt det bästa till dig min vän
   Allt det bästa till dig
   Och må kärlek gå din väg igen”
   Inget är som sommarnatten i Republiken. Fånga detta magiska ögonblick och se alla vidunderliga möjligheter.
   Framtiden är inte svår – för den är vår.
   Leve Jamtland!
   Leve Republiken!
   Gott nytt år!


JAMTLAND, JAMTLAND JAMT OCH STANDUT!

söndag, bakisdag.

2008-08-03, 23:35:27 / Kategori: my words
Gårdagskvällen var underbar, TACK till älsklingen, Susanne, mamma och alla andra som förgyllde min kväll på ett eller annat vis.

Kvällen började med att Susanne kom med flarror till kylen och en rödvinare. Senare kom mamma och älski bjöd oss på plankstek, vilket var super gott! (tänk att man hittade världens underbaraste som kan göra lyxmat så det står härliga till) Efter ungefär en flaska vin och lite cider så var vi påväg ner till Yran, närmare bestämt Uggla. Uggla är skönast. Vit skjorta, svart slips och kostym och sen knallröda träningsbyxor, som var förövrigt så snygga att jag vill ha ett par! Sen drog vi ner till stråket där Susanne skulle fixa in oss i ett tält, men hon sluddrade så mycket att hon inte fick komma in. Haha, liite full vill säga.  Efter en cider på stråket så gick vi för att säga hejdå åt Ella, vilket grinkalas! Fy bubblan va jag kände mig tom när jag insåg att jag inte kommer kunna prata med dig i flera timmar, eller träffa dig på stan och ta en kompisglass... kändes riktigt tungt där en stund, kommer verkligen sakna min bästis<3

Kvällen blev riktigt riktig lyckad iallafall, Tack!