jätte mumsigt!

2009-01-31, 17:12:56 / Kategori: my words
Älsklingen lagade middag till oss, eftersom jag typ inte ätit mer än en macka idag (har inte varit hungig av olika anledningar). Det blev bulgur med quornbitar, paprika, sockerärtor och lite småsås på buljong och vatten. Det var huuur gott som hellst! Nånting jag alltid ha i frysen från och med nu är quorn bitar! hur smidigt och gott som hellst ju..

idag har vi varit på stan efter att jag sprang lite på fristilen... Köpte lotion och duschkräm från hm, sen gick vi runt och provade glasögin. Hittade två par som jag ska köpa i veckan, har bilder men telefonen får inte kontakt än med datorn, och nu hinner jag inte fixa eftersom jag ska åka iväg och jobba om 50 minuter. Men först Blåcanter för vv-godis och cocacola light.

Ha en bra lördagskväll och en bra söndag, skulle tro att det blir ett litet jag-är-helt-slut-inlägg imorn. Haha, kram på er!

Tack min underbara vän <3

2009-01-31, 16:34:39 / Kategori: my words
Gårdagen var fantastisk! Har inte skrattat så mycket som jag gjorde i går, på hur länge som hellst! Kan man göra annat än att vika sig av skratt tillsammans med min älskade bästavän Susanne?!

Vi delade på en flaska rött och åt supergod middag (recept kommer senare). Efter middagen gick C sen till sina kompisar och tog några öl, medans jag och Susanne satt kvar här hemma, drack vin och skrattade. Pratade massa minnen och om allt mellan himel och jord. Efter ett tag i köket drog vi oss till soffan där vi satt och käkade dipp&grönsaker, mumma! Jag hade en helt underbar kväll igår gumman, tusen tack <3

Vi har oxå kommit på vad våran kompis-tatuering kommer vara. Vi ville ju som inte göra nån ängel, dels eftersom jag ska göra en nu snart och för att det känns så operonligt, så vi satt och funderade på någonting som verkligen reprensenterar oss, och vi kom på världens idé! En åsna (typ åsnan i Shrek) som håller i en FUN light flaska! Det är oss!

Är dom dum i huvet, tänker ni säkert, men jag ska tala om historien bakom;
För nårgra år sen gick Susanne på Forsmark, och en helg i slutet av hennes tid på fdär så var det rockfest och jag åkte ner för att festa loss. Första kvällen när jag var där så söp vi till ordentligt, kastade toapapper över hela baracken och hade så sjuuukt kul. Andra kvällen, då det var själva rockfesten, så hängde vi i baracken med massa annat folk. Där ibland en sjukt irriterande kille som gick runt och kallade mig Åsnan hela kvällen. Till slut såg Susanne rött och hällde en flaska saft på killen och allt tog hus i helvete...
Hahahahhaha, så på den vägen föddes vår idé till tatueringen. Möjligtvis en toarulle under åsnan där vi skriver nånting. Det är nånting som alltid kommer påminna oss om ett av våra äventyr och vår vänskap. Höhö, jag älskar idén! :)

Tack för en toppen kväll gumman! Jag älskar Dig <3

trött som en gnu!

2009-01-30, 19:18:35 / Kategori: my words
Huh, nu har jag äntligen slutat för den här gången. Är så sjukt trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen... Snart kommer Susanne och vi ska laga mat och dricka vin. Andra veckan i rad nu, och nästa vecka ska vi på 80talsfest, det här bådar inte gott!!

Iallafall ska det bli så skönt att träffa bästavän igen! Har inte setts sen yran, och vi pratar typ aldrig. Men ändå är hon min allra bästa vän, och vi behöver inte träffas jämt för att veta vart vi har varandra. Vi har aldrig varit med om att den andre tycker att vi glider ifrån varandra-senariet, för vi vet exakt vart den andre står och vart vi kan vända oss om vi håller på att fall.
Älsklingen ska käka med oss, sen går han ner till sina vänner och hur bra är inte det?! då kan vi rå om varandra själv, mys!

Förresten kom min telefon igår!!!
och jag tycker om den :)


varför?

2009-01-29, 13:50:17 / Kategori: my words
varför ligger min mobil i Ånge där den har legat sen kvart i elva igår???

ska iväg och jobba nu klockan 3 och jag börjar bli så sjukt stressad. Borde städa eftersom Bästavän kommer imorn, måste vänta på posten utifall nåt av mina paket har kommit, skulle ha gått upp till mamma och hjälpa henne med sofforna, måste lägga i mer tvätt i maskin. ÅHH alla dessa borde och måsten... Jobbar till 18 imorn iallafall, om det var nån som brydde sig...

Hoho, telefonen vart ligger du i din ensamhet?



hahaha!

2009-01-28, 10:00:33 / Kategori: my words
jag verkligen ÄLSKAR kavli reklamen!


höhö, burken

2009-01-28, 09:47:53 / Kategori: my words


Höhö, här är Åsa aka. Burken påväg till bowlingen i lördagskväll.

underbar

2009-01-28, 09:41:03 / Kategori: my words



När jag är nere lyssnar jag mycket på den här låten, och får så mycket kraft.

nu har jag börjar igen...

2009-01-27, 13:32:12 / Kategori: my words
Japp, nu har jag börjat med körkortstreorin igen. Assvårt eftersom varken Å, Ä eller Ö visades, och inte heller bilderna. Får se om det ordnar upp sig om jag kör med Eplorer igen eller bara kör det en annan dag. Fick iallafall 76% på a-fasen som jag gjort 1000 gånger, men det beror mycket på att jag varken läst eller testat igen på över ett år.

Jag har ju faktiskt att ta körkort som nyårslöfte i år, jag har iallafall börjat nu! Haha, tänkte köra teorin nu och sen börja köra, och göra så mycket som möjligt innan semestern. Jag vill ju ha mitt körkort då egentligen eftersom vi tänkte åka på bilsemester i sommar...

nu blir det duscha, och sen åka på jobbet. Kram på er!

jag längtar...

2009-01-27, 12:03:58 / Kategori: my words
Har beställt en ny mobil nu, 1300spänn är inte alls farligt. Längtar tils den kommer...


en silver har jag beställt...

glömde berätta

2009-01-27, 10:13:59 / Kategori: my words
ja just ja, glömde berätta mitt resultat igår; -0,2 kilo. Inte alls så bra men jag förstog det ju eftersom jag har käkat och druckit hur mycket som hellst i helgen. Skärpning nu!

godmorgon

2009-01-27, 09:49:16 / Kategori: my words
Igår kväll tänkte vi ta en tidig kväll igår, men klockan 10 ringer Linda&Anita och var påväg in och hälsa på. Trevligt. Dom hade med dig Joy och Doris och gissa om alla djuren blev brydd av att se varandra. Haha, trodde alla skulle få slag, men dom var mest nyfiken.

Skulle oxå beställa telefon igår, men C började fråga om jag har kollat på telefon och märkt om knapparna är seg eller så. Blev så less då så jag sket i beställningen. Tänkte gå upp på lillänge snart och kolla på den, är den bra och inte dyrare i butik så köpar jag den nog, annars beställer jag den när jag kommer hem.

Men första frukost! Puss

kan man bli mer less??

2009-01-26, 17:09:12 / Kategori: my words
Skyndade mig att skölja av disken iställe för att gå och träna, pågrund av dåligt samvete för att älsklingen alltid får diska. Sprang iväg och crosstrainade i 25 minuter, slängde mig i duschen, på med kläderna och sprang iväg och tog ut pengar för att sen springa iväg på vägning. För vad? För att ha glömt alla papper så jag likt förbannat måste gå på sena mötet?! Gah jag blir tokig på mig själv!!!!

vecka 2

2009-01-26, 15:01:15 / Kategori: my words
Idag ska jag på min 2a vägning, men det har inte gått nå bra alls iveckan! Varför förstår ni om nu läser längre ner... Ska gå iväg själv på mötet, eftersom Anita jobbar. Tänkte gå ner och träna bort några gram nu. Håll tummarna för mig! puss

wiihooo

2009-01-26, 14:59:04 / Kategori: my words
Och idag säger vi Grattis till Linnéa! Grattis gumman!

dags för uppdateringen

2009-01-26, 14:50:06 / Kategori: my words
helgen har varit fullspäckat, och otroligt kul.

I fredags gick jag på stan med Elin och Matilda. Köpte leggings, Bruno Banini-parfymen, ett armband, ett halsband och ett par örhängen. Efter att ha lagat mumsig middag tillsammans med älsklingen, Fläskfilé i choklad och apelsinsås med ris, så gjorde vi oss iordning för att gå på Revy med mormor och hennes syster Annmarie. Så sjukt roligt! Gå nästa år, det är lätt värt det! Efter revyn va både jag och älsklingen sugen på att gå ut och ta en öl, så när vi satt hemma ringde Ella och skulle ha med oss ut på G3. Sagt och gjort, spenderade resten av kvällen där, hade faktiskt kul och träffade saknat folk. dock märks det hur lite man dricker nu för tiden och att man äter annorlunda, blev lagomt rund under fötterna på väldigt lite. Billigt å bra!

På lördan vaknade jag sliten som få och med världens mensvärk. Inte alls kul! Tove&Moe kom och hämtade oss och så åkte vi ner på stan och shoppade lite mer. En röd lite mindre plånbok och en beige mysdress. Mysdressen är hur skön som hellst, lätt värd de 200 kronorna den kostade! Sen åkte vi iväg upp på lillänge, köpte the alcohol, och handlade mat så vi kunde göra plankstek och fruktsallad. MUMS! Åkte hem och lagade maten, vilket tog hur lång tid som hellst. Men det var lätt värt att vänta för det var så otroligt gott! När vinet började ge sig tillkänna så gick vi ner till bowlingen. Felet var bara det att jag hade ett asfint vinglas som jag inte kunde ta med mig, därför letade jag fram burken. Väntar fortfarande på bilden från Moe (eftersom min kamra pajjade). Höhö, är man fundig så är man. Väl inne på bowlingen så vann jag första omgången med mitt turnummer- 6 poäng. Omgångarna sen verkligen sög! Var så sjukt dålig så jag trodde jag skulle gå å be dom he upp grejerna för rännorna. Men killarna var söt nog att verkligen försöka ge oss en chans, puss på er!
Väl hemma igen käkade vi fruktsallad, och sen höll alla på å somna.

På söndan när vi vaknade var jag ännu mer sliten och hade ännu mer mensvärk. Kunde det bli bättre? Vi gick ner på stan, tog en kaffe med Moe och sen gick vi och käkade Thaimat på paviljongen, huuuur gott som hellst! Stekt ris, oxfile, ägg och grönsaker. och massa stark sås. Rullade därfrån och gick hem till Sasse och hjälpte han med att flytta kylskåp&frys. Sen var det dags att gå hem, ta på sig mer kläder och sen ta bilen ner till Biostaden. Vi såg Benjamin Buttons otroliga liv . Så sjukt fin film! Alla som inte har sett den- se den!!
Dock hade jag ju gallanfall som höll i sig i stort sett hela filmen, mådde illa och ville bara spy så att jag kunde åka in på akuten så dom får kolla upp vad det är, om stenarna har kommit tillbaka eller vad det är. Iallafall så gjorde jag inte det och det gick över efter några timmar. Tack och lov fick jag somna som jag skulle.

Imorse när älsklingen klev upp satte jag igång telefon, hade på lägsta ljudet och ingen vibration på, utifall att. Tur var väl det för 20 över 8 ringde nån och frågade om jag kunde jobba på förskolan på Solliden mellan 9-13. Yesyes, som tur va va mamma kvar hemma så jag fick skjus upp dit och hon visade vart det va, i samma hus som hon jobbar i;) höhö, det gick bra iallafall. Skönt att få in fötter lite här och där, det behövs nu i februari vill jag lova...

MEn fy bubblan vilket inlägg. Hatar att läsa såna själv så jag fattar inte varför jag skrev såhär långt. Helt onödigt egentligen. Jaja, men det var min helg iallafall.

min helg

2009-01-25, 22:14:49 / Kategori: my words
Imorn blir det uppdatering av min helg, jag har trots allt gjort ganska mycket...

Har precis kommit hem efter bio med älskling, Tove& Moe. Vi såg Benjamin Buttons otroliga liv. Så sjukt bra!! Dock jävligt jobbigt att sitta med gallanfall under nästintill hela filmen.... Fan, jag som trodde jag skulle få slippa skiten efter operation, men icke :(

Funderar på om jag ska ta medicin eller om det håller på å avtar. Avtar hoppas jag på!
godnatt sockerpullor<3


jag vill ha ny telefon...

2009-01-25, 12:24:38 / Kategori: my words
ojoj, nej jag orkar inte uppdatera helgen än. För idag har jag mensvärk som tar död på mig och är allmänt slö. Ska nog gå ner på stan och ta en kaffe med Tove&Moe snart. Måste tillägga att jag ägde upp dom på bowling igår! iallafall första rundan, sen blev jag slö. Tack och lov har vi söta pojkvänner som verkligen föröker få oss att komma lika.

Lyckades tappa telefon igår oxå så att kamran gick sönder. Nu hänger sig hela telefon om jag går in på kamran, och ljudet (typ om det ringer) funkar när det vill. Och så börjar den hänga sig var och varannan minut. Åhh, jag vill ha en nu telefon!!! Har hittat en assnygg som jag verkligen vill ha, och den är tillochme i min prisklass. Men, som alltid ska det finnas ett men i leken, jag vet inte om det är en sån telefon som en nära vän har. Jag vill inte vara nån härmapa direkt....


.

2009-01-24, 20:19:06 / Kategori: my words
Nu ska jag äga upp på Bowling, önska mig lycka till ;)

lördag,

2009-01-24, 18:07:18 / Kategori: my words
Imorse när jag vaknade mådde jag så sjukt dåligt! Såklart inte av festandet igår, utan mensvärk utihelvete! Fan va jag hatar att vara tjej ibland...

Moe och Tove kom och hämtade oss och så åkte vi på stan, fikade och shoppade lite. Idag blev det en mysdress för min del, eftersom gårdagen bjöd på både smycken och parfym. Efter shoppingen blev det lillänge och mathandling. just nu är vi i full gång att göra plankstek. Och så dricker vi lite smått. Känner att jag förstör så sjukt mycket tills på måndag.... det får bli träning imorn och hårdträning på måndag.

jaja, nu ska jag tillbaka till sällskapet. Puss på er!

ännu ett...

2009-01-24, 02:22:23 / Kategori: my words
såklart bjuder jag på ett fylleinlägg. Men den här gången är jag inte ens hälften så full som sist, och lika glad för det är jag, hellst imorn. Dock måste jag skriva om varje ord typ 50 gånger, så det räcker. Nu ska jag fylle äta nånting gott som vi har hemma, nyktra till lite och låta Uffe&göran spring lite. Imorn blir det mer!

Tack för era fina ord ikväll, jag saknar tiderna med er!<3


Tack alla för en kul kväll! Puss

Revyn

2009-01-23, 23:06:17 / Kategori: my words
Revyn var huuur kul som hellst! Efter massa strul om vilka som skulle med och inte. Det slutade med att jag, älsklingen, mormor och mormors syster Annmarie gick iväg. Och skrattade asmycket. Dom är helt sinnessjuka och så sjukt fula!

Nu sitter vi hemma och väntar på att Ella med sällskap ska komma, lite dricka efter det och sen utgång tydligen. Är pepp på att ta en öl eller två, men har en känsla av att det kommer bli mer än så.

Idag åt vi fläskfilé med apelsin och chokladsås, jätte gott faktiskt så imorn lägger jag ut receptet!
kram på er, vi ses i dimman!

full fart mot helgen!

2009-01-23, 10:32:59 / Kategori: my words
jag sov så sjukt skönt i morse, ändå hade jag ställt klockan på 8 så att jag inte skulle sova hela dan. Känns som att jag måste vrida tillbaka dygnen till normalt igen, är ju så sjukt trött hela tiden. Men det värsta är ju at jag inte har nåt att göra när jag kliver upp på morgon. Ligga i soffan och pilla på datorn, okej.

Ska träffa Elin om en timme, lämna tillbaka en twilight-bok och kolla på glasögon. Jag måste verkligen göra nåt åt det här, min syn blir bara sämre och sämre. Blir nog linser oxå eftersom jag inte orkar ha glasögon jämt. Får se vad vi hittar på.

Ikväll ska jag, mamma och Christoffer på Östersundsrevyn. Meningen att mormor oxå skulle med, men hon hade tydligen jätte ont i ryggen, mot njurarna, så hon kommer inte. Tråkigt, jag som sett fram emot att träffa mormor.



Gumman, det ordnar sig, jag finns alltid här! <3

inne på slutspurten

2009-01-22, 22:04:33 / Kategori: my words
Äntligen är jag inne på slutspurten på den här dan. Bloggandet har bestått av recept märkte jag nu. är så sjukt sugen på havrekakor nu, och pannacotta i stora lass! Som jag skrev i första inlägget så är de tillängnade min vän Linnéa som snart fyller 20, grattis på dig! Hoppas nånting såg lockande ut iallafall.

Det blev pump med Elin &Carro idag, skönt när det äntligen var över. Mådde inte alls bra där innan och under passet. Har mått sådär konstigt länge nu, kanske måste kolla upp det snart. När jag låg hemma i soffan fick jag världens mensvärk typ oxå. Kunde knappt andas och magen gjorde verkligen as ont! Typ 3 minuter. Det är verkligen underbart hur man kan må alltså.

Kvällen har jag spenderat med min älskade bästis Ella. Vi irrade runt i Torvalla och visste inte alls vart vi var ett tag, iallafall inte jag ;) Du vet vart jag finns gumman <3

nej nu ska jag ta å släcka ner allting och lägga mig o läsa. Tänkte kliva upp tidigt imorn och... lägga mig i soffan typ. Ska träffa Elin vid halv 12 och köpa grejer til henne till skolan, och så ska jag kolla på glasögon tror jag. Dags att skaffa några med rätt styrka...

Godnatt snuttegull, puss

Mjölkchokladpannacotta

2009-01-22, 21:40:55 / Kategori:
Huuuuuur mumsigt som hellst. Går att variera med att ha choklad i eller bara vanilj. Super gott med bär och frukt till!

Mjölkchoklad pannacotta

ca 100 g mjölkchoklad
2-3 blad gelantin
2½ dl mellangrädde
1½ dl mellan mjölk
1 msk hermasetas (går att använda vanligt socker oxå)
-Vaniljstång om man inte vill ha choklad

Blötlägg gelantinbladen.
Koka upp grädden och mjölken, smält chokladen där i.
Ha i hermasetas, eller socker.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna, rör sedan i gelantinen.
Häll upp i glas och låt kallna.



bilden är tagen från svt.

russinkakor- min favorit!

2009-01-22, 21:28:54 / Kategori:
Dessa kakor är sååå underbara! Krispiga, och underbart goda.

Russinkakor
3 dl havregryn
125 g smör
1½ dl russin
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Häll grynen i en bunke, smält smöret och häll det över och rör om.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop massan.
Forma massan till kakor med hjälp av två skedar, lägg dem sedan på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter eller tils ytan börjar få fin färg.



Bilden är tagen från MariaNova

dumlekakor

2009-01-22, 21:13:12 / Kategori:
Inte direkt nyttiga kakor- men vilka kakor är det?

Dumlekakor

200 g margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulvet
16 st dumlekolor

Smält margarine och häll ner det i en bunke med sockret, vetemjölet och bakpulvret.
Rör smeten slät. Ställ ut folieformar på en plåt och lägg en dumle kola i varje form.
Skeda över smeten och grädda sen i 175 grader, ca 15 minuter.


Barnsligt gott!


bilden är tagen från flickr.com

Kokostoppar

2009-01-22, 21:07:18 / Kategori:
Dom kanske lättaste och godaste kakorna eller vad man ska säga. (farfars favorit;)
För att lyxa till det så kan man doppa halva toppen i choklad eller spritas över lite vit &vanlig choklad. Underbar gott!

Kokostoppar

3 ägg
2 dl socker
½ dl marsankräm
300 g kokos

Rör ihop och klicka ut på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader tills topparna fått fin färg.




bild tagen från recept.nu

tillägnad

2009-01-22, 20:59:52 / Kategori:
Detta inlägg är tillägnat min älskade vän Linnéa! Tyvär kan jag ju inte komma och fira din 20års dag med dig, men däremot kan jag spendera halva kvällen med att bjuda på härliga recept.

Nonstopkakor

125g margarin
3 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4½ dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
massa nonstop

Blanda margarin, socker, ägg och vaniljsocker så att det blir krämigt.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och blanda det i äggblandningen så att det blir en seg massa.
Klicka ut 1 matsked per kaka på bakplåtspapper och sätt stoppa i nonstopen.
Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.



såhär blir det om man tar för mycket deg, men goda blev dom iallafall;)

lunch -frittata

2009-01-22, 14:34:18 / Kategori:
Ouch, jag är trött efter Pumpen vill jag lova. Stog hela passet och funderade på vad sjutton jag skulle käka till lunch. Kan man ana att jag var hungrig? Iallafall blev det en vegitarisk fritatta med fetaost som jag rörde ihop- HUR gott som hellst!
Dock lagade jag inte med recept, utan höftade lite bara tills det såg bra ut. Ungefär såhär;


1½ morot
ca 10 cm purjolök
1 ägg
salt, peppar
fetaost


Riv morötterna och skär purjon i strimlor eller små bitar.
Blanda i ägget så att det binder ihop till en liten smet.
Salta&peppra och stek sen i lite olja tills den har fått fin färg på båda sidorna,
servera med feta ost till eller blanda i den i geggan.
Gott att servera med en grönsallad till.


Superb! Smaklig måltid :)

om jag kunde drömma

2009-01-22, 10:30:46 / Kategori: my words
hemma, helt slut. Ska iväg på pump om två timmar. Inte pepp. Har inte planerat ett smack efter träningen, förutom en lång välförtjänt dusch. Skulle oxå ha rakat benen, om jag har ork sen kanske jag kör epilatorn. det gör ont men skönt att slippa tänka på det sen på ett tag..

igår sprang jag runt på stan som en skållad råtta och letade efter första Twilight boken (i pocket, på svenska) hittade den ingenstanns och engelska verionen- som sägs vara bättre, var slut överallt. Så jag fick köpa boken som inbunden, men sen kom jag på att jag troligtvis har sett den i pocket nån annanstanns, nämligen på willys. Så jag tog bussen dit och vad hittade jag? Jo Om jag kunde drömma i pocketform. Me like! Dessutom vare halva priset mot i bakhandeln, och det gillar jag oxå.

Så ett tips till er Östersundsbor som letat Om jag kunde drömma, gå till Willys, det fanns några kvar där :)


Nej nu måste jag trycka i mig lite käk så jag orkar träningen. Pus

trött och helt pajj i kroppen.

2009-01-21, 10:24:31 / Kategori: my words
Jag har fortfarande träningsvärk som ett as, och det känns sådär att spinningen är i fullgång om 2 timmar. Men det ska bli skönt. Gårdagen var en vilodag så nu behöver jag träningen för att inte klättra på väggaran innan jobbet. Börjar bli så rastlös här hemma!

Idag sökte jag en lägenhet på Akelius iallafall, en tvåa på 66 kvadrat ovanför stora kyrkan. Dock lite dyr hyra (med garage så skulle det gå på drygt 4800) så nu när jag tänker efter så vet jag inte om vi har dom pengarna i månaden. Smart att tänka på det efter jag skickade in anmälan. Men jag tror ändå att det är många som har sökt den lägenheten så egentligen inte att vi skulle få den.... Lättare med Torvalla än stan kan jag ju säga...

Nu sitter jag och käkar havregrynsgröt med lingonsylt, när det är slut ska jag kläpå mig och packa för både träning och jobb. Nu kommer pappa snart och hämtar mig för att åka ner på stan, tänkte leta efter Twilight böckerna och jag hoppas jag kan göra det nu även fast han kommer.

Nu måste jag göra mig iordning, puss

dags för den dagliga daten med john blund

2009-01-20, 22:45:34 / Kategori: my words
hej och å, här bakom skärmen sitter en tjej som är trött vill jag lova! Klev upp klockan 6 imorse och som vanligt hade jag svårt att somna inatt. Fattar inte vad det är. Tror jag måste försöka med nåt krumilurpiller eller så för jag är egentligen trött som ett as men jag somnar aldrig - och ingenting hjälper!

Förutom att ha vunnit 176 kr på bingo idag så har jag inte gjort många knop. Har sån sjuk träningsvärk i låren och axlarna att jag har legat som en helkroppsgipsad invalid i soffan idag. haha, bara att gå på toa har varit svårt nog ;)

Det är verkligen jätte sönt att ha dig i mitt liv igen, och jag kan inte säga det för få gånger. Klart jag kommer och hälsar på dig nån gång så att du har nåt att göra ett tag. Vill se hur du bor, se hela stan och ha pyjamasparty och käka krokar&dricka vin :)

OM EN VECKA KOMMER BÄSTA VÄN HEM!!

åh, gissa om jag längtar efter dig gumman! Måste verkligen ta mig i kragen och komma ner till dig snart oxå, ni flyttar ju snart till läckrare lägenhet - era jävla lushuvuden <3

Nej, sängen var det, ska kliva upp tidigt (någorlunda) och göra mig i ordning. Imorn blir det frulle, ner på stan en sväng för att kolla om jag hittar twilightböckerna, sen spinning med galenpannan, och sen ska jag iväg och jobba. Får se om det blir frukost vid datan och tvn som vanligt- men det tror jag nog. Update då. Godnatt! puz

!!

2009-01-20, 19:59:26 / Kategori: my words
JAG VANN PÅ BINGO!!!! 176 kr!! :D
weeiii, äntligen lite glad idag :)

jag längter efter mer!

2009-01-20, 16:12:44 / Kategori: my words
Efter att ha suttit och pratat tatueringar med Emelie häromdan så längtar bara mer till den 16 mars då jag kommer göra min mamma-ängel i nacken. Jag blir oxå sugen på att göra en tredje som jag vill ha på vänster handled. På handleden vill jag ha någonting enkelt och snyggt, kanske en textrad eller en symbol. Dessutom frågade bästavän Susanne idag om vi inte ska göra en tatuering tillsammans, som visar vår vänskap, och det är oxå nånting jag verkligen vill göra! Åh, jag vill bara ha mer, mer ,mer!

jag måste berätta

2009-01-20, 16:03:25 / Kategori: my words
jag måste berätta om min dröm jag hade häromdan;

Jag var efterbliven, alltså väldigt slow- på riktigt, och vi hade flyttat. Nånting gjorde att jag var tvungen att springa hem, fort. men jag visste inte vart jag bodde, så jag frågade några som kollade på mig och sa;
- Har du lingonsylt i huvet eller?!

Hahahahahah, jag vaknade av att jag låg och asgarvade, jag måste fan ha lite lingonsylt i huvet på riktigt :P

gissa lunchen

2009-01-20, 13:23:03 / Kategori: my words
jag ger en en gissning- vad står på spisen och kokar nu?

- självklart potatis&purjosoppa, min favorit!

gårdagen var lyckad!

2009-01-20, 09:21:34 / Kategori: my words
Jag hade gått ner 1,4 kilo tills igår, 1,4 kilo!! Jag är supernöjd, trodde aldrig att jag kunde gå ner så mycket på bara en vecka. Anita hade oxå gått ner, 0.9 kilo, hon som"inte hade gått ner nånting alls! Nu är jag ännu mer peppad vill jag lova!

Sen vill jag bara tipsa alla som inte har varit på kettlebells - gå på det! Det är hur kul som hellst, och riktigt jobbigt. Det är inte som bodypump där man ska göra i viss takt utan på kettlebells kör man övningarna i sin egen takt och musiken är bara som peppning. Men gissa om jag har träningsvärk idag, ohuch! Vi kom överens om att vi ska köra kettlebells en gång i veckan nu, hur bra låter inte det? På onsdagblir det lunchspinning iallafall och det är inte dåligt det heller.

Jag har inte så mycket att skriva just nu faktiskt, så jag kryper ner under täcker iställe och väntar på att topmodel ska börja. puss

det är nu det gäller!

2009-01-19, 10:38:52 / Kategori: my words
Pigg som en lärka idag, eller?! Hade ställt klockan på 10 för att inte sova föör länge, eller förresten läs iställe ; för att vara snäll mot mig själv för jag tyckte att jag behövde sova. Tyckte riktigt synd om älsklingen imorse när han klev upp, han snoozade inte ens och jag fick ionte hålla om honom för att han skulle upp och duscha- klockan 6 på morgon, visst är det hemskt?!

Nu ska jag göra iordningen brakfrukost eftersom jag ska möta Elin om en timme och skvallra lite innan Kettlebellsen. Har nån av er varit på kettlebells så ni vet vad det är? ska bli riktigt spännande att testa på. Det som är så roligt med att ha en galen (ja, Elin ÄR galen!) träningskompis är att hon vill testa allting, kettlebells, forza, boxningsklass, yoga - ja allt ni kan tänka er :) Det är så himla roligt och jag blir så otroligt peppad av allt!

Som jag har tjatat nu, men idag är det min första vägning, och det känns, fruktansvärt nervöst! Funkar det här på mig? Hur mycket eller hur lite har jag gått ner? Kunde jag ha gått ner mer? Åh, allting snurrar i mitt huvud, det är nog tur att jag ska iväg och träna innan så att jag har någonting annat att tänka på en stund. Det kommer garanterat in ett mobil-inlägg om hur det gick senare, eftersom jag inte hinner hem innan jag ska åka och jobba. Håll tummarna nu, det gör jag!


Bilden har jag tagit från Fristilens hemsida, såhär ser Kettlebells ut!

Ännu en till.

2009-01-18, 21:41:32 / Kategori: my words
Japp, nu är jag klar med Emelies bloggdesign oxå, jag börjar tycka det här är riktigt kul :)
Har oxå börjat fundera på en ny design åt mig själv ;)

Vi tittar på Trollkarlens hemligheter nu, och det är egentligen sjukt löjligt! Just nu visar dom hur dom lägger in en kvinna i nå hjul och "delar henne" i 3 . För det första så hade tjejen dom la in i hjulet, svart på magen och på händerna, men det hade inte det andra. För det andra så rååååkar trollkarlen ställa sig i vägen, så att assistenterna kan sätta dit en låssaskropp i mitten av hjulet. När man ser det såhär så är det verkligen töntigt att man går på det, för det gör man verkligen. Hur många gånger har man inte förbannat sig för att man inte fattar hur det går till? haha, dum man är :)

Imorgon är det som sagt min första vägning, ska bli väldigt spännande och se om jag har gått ner nånting eller inte. jag borde för jag har inte käkat godis alls förutom Viktiväktar godig. Jag känner mig faktiskt duktig :)
Håll tummarna för mig imorn, det behöver jag! Puss

tack

2009-01-18, 17:55:04 / Kategori: my words
tack för era kommentarer till inlägget nedanför, jag blev jätte glad!

Fast jag tror jag måste klargöra en sak bara; Jag skulle aldrig vilja väga 50 kilo! Jag skull bli ett vandrande skelett då och hur snyggt är det när alla ben sticker ut över allt? Jag vill gå ner i vikt för att jag har fått jätte fula bristningar på magen och är trött på att alltid skämmas för mig själv. Framför allt så gick jag med i Viktväktarna för att må bättre! Både fysiskt och psykiskt.

Så ligger det till, vill skriva så mycket mer om det där, men idag känner jag inte alls för att gå in på detaljer och blotta hela själen för er, kanske blir en annan gång då jag mår bättre. Idag har jag en down-dag, hoppas på bättre imorn då jag&elin ska köra kettlebells och efter det ska jag på min första vägning! hoppas det har gått bra min första vecka... Puss

deprimerande!!

2009-01-16, 21:07:28 / Kategori: my words
Nu blev jag lite deprimerad, var in på en, inte närståendes sida (tänker inte hänga ut vem ändå), som kladade på att denne börjar gå upp i vikt. "Nära 50 sträcket nu". Jag skulle bli överlycklig om jag ens var i närheten av just det sträcket just nu kan jag säga...

sodastreamer

2009-01-16, 20:13:32 / Kategori: my words
Jag är så glad att vi fick en sodastreamer i julklapp för det gör allting mycket lättare för mig som bor tillsammans med en läsktunna. Christoffer dricker gärna dricka till maten medans jag ska undvika det nu. Därför dricker jag nu mestadels bara bubbelvatten. Känns egentligen så sjukt tråkigt men det är mycket godare än man kan tro! Jag tror att det sitter sjukt mycket i huvudet, för det jag saknade när jag bara drack vanligt vatten var just bubblorna. Även fast man saknar smaken lite så går det mycket bättre nu när bubblorna snurrar runt i min mun.

Det är mitt tips för att sluta dricka dricka, puss

vuxen!

2009-01-16, 19:51:05 / Kategori: my words
Idag fick jag hem mitt Ica-kort, ett vuxenpoäng till! Det som fattas nu är körkort och bil, sen är jag ganska vuxen faktiskt :)

' jag tjänar mina egna pengar
' jag har Ica- och Coopkort,
' jag dricker kaffe
' jag betalar mina egna räkningar varje månad
' jag bor inte hemma längre

oj oj, listan kan göras lång, men jag låter den stanna här, för att inte avslöja hur vuxen jag egentligen är ;)

kul!

2009-01-16, 12:20:26 / Kategori: my words
va kul att få kommentarer på (iallafall ett) recept jag har skrivit.

Som ni kanske ser så har jag lagt till kategorin "Mat och annat gotta" och där hamnar, gissa vad, alla recept på mat och annat gott jag vill tipsa om. Höhö, så smart jag är ibland.

Potatis & purjolökssoppa

2009-01-16, 11:21:54 / Kategori:
Här kommer receptet på den jätte goda soppan jag har ätit flera gånger nu.

3 potatisar
10 cm purjo
3 dl vatten
1 buljongtärning


Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Koka sedan potatisen och purjon i vattnet och tillsätt buljongen.
Mixa allting och servera.

MUMS säger jag bara, om man vill kan man tillsätta mer vatten för att soppan inte ska bli så mustig. Det bästa är att det går så himla fort att göra soppan och sen blir den supergod. Smaklig måltid!

det vände så fort!

2009-01-15, 15:06:44 / Kategori: my words
Sitter och äter lunch just nu, potatis&purjosoppa med husman till, hur gott som hellst!

Jag och Elin träffades och tränade idag oxå. Och det gick bra men det var sjukt jobbigt! Pump idag, och nu ska jag ha två vilodagar. Vilodagar innebär att röra på mig, typ gå promenader men inte träna. Just nu känner jag att kroppen verkligen behöver dom här vilodagarna för jag är helt slut!

Det känns mycket bättre med träningen och allt nu för jag får så sjukt bra stöd från alla håll och kanter! Tack alla :)

Och sen kan jag berätta att allt som har med jobb att göra har löst sig! tänk va fort det gick :) Vill inte gå in på varför och hur eftersom det finns helt utomstående personer som läser min blogg. Men jag kan säga att jag kommer få jobba mer än jag trodde, och det känns bra :)

Ikväll ska jag umgås med mamma, laga mat (kycklingen vi åt igår ;) ) och titta på Mamma Mia. Det är precis så jag vill spendera min torsdagskväll!

Nu kommer älsklingen hem eftersom det är strömavbrott i typ hela stan, tack och lov har strömmen kommit tillbaka här! Puss

helt slutkörd!

2009-01-14, 22:19:04 / Kategori: my words
Hej och hå, här sitter jag och är hur trött som hellst! Klev upp 6 imorse (ovanligt för att vara jag va?! men jag jobbade så det var därför) När jag slutade klockan 8 så åkte jag inte hem och sov, faktiskt, utan jag låg i soffan med datorn i knä och kollade runt. Sen började jag tvätta och mentalt förbereda mig på träningen. Jag och Elin träffades för en lunchdate med 45 minuters spinning innan. Hur skönt som hellst och jag kände att jag orkade mer idag, backarna var asjobbig, men jag klarade det gallant :D

När jag sen var påväg hem fick jag ett mindre roligt besked angående jobbet. Nästa månad kommer jag bara jobba 50 timmar pågrund av olika anledningar som jag inte kan skriva här, och sen efter det kommer jag få 10 timmar färre. Som sagt kan jag inte skriva varför, men det känns väldigt tråkigt även om jag samtidigt förstår. Det här innebär att jag måste ge mig ut i ett tappert försök att få jobba som vikarie på olika ställen... Jaja, det löser sig sa guldfiken i c-vitaminvattnet.

Vad tyckte ni om receptet?
Nu när jag äter massa ny, god och nyttig mat så funderar jag på att lägga upp recepten som jag gillar. Hoppas det kan glädja nån iallafall :)

Middagstips!

2009-01-14, 20:54:03 / Kategori:
Det här åt vi idag och det var så sjukt gott så jag måste tipsa om det!

Kyckling med ris och bönor (för 1 person)
1 kycklingfilé
1 tsk olja
1 msk saft av apelsin, riven ingefära (eller malen)
1 vitlöksklyfta
 ½ dl råris
 ½ dl röda bönor
1 klyfta (1/4 rödlök)
(1 tsk balsamvinäger- vi uteslöt det och det gick oxå bra)

Bryn kycklingen runt om i olja och lägg den sedan i en ungsform.
Blanda apelsinsaft, ingefära och presad vitlök, smaka av med salt och peppar.
Häll marinaden över kycklingen, stek i ugnen i 200 grader ca 25 minuter.
Tillaga riset enligt förpackningen, blanda sen ner bönorna och den hackade löken
(och balsamvinägern om man vill ha den)




Tuvär blev det ingen bild eftersom jag var så glupsk och började äta på en gång :)
 

det känns alltid lika bra

2009-01-14, 09:40:56 / Kategori: my words
när jag möter folk påväg till skola och jobb medans jag är påväg hem till soffan eller sängen :)

Tänkte på våran stads konstiga väghållning; När det kräksnöar så skottas det inte förnst det är typ 1 deci snö, när det är slask får det ligga tills det fryser till is. Vore det inte lättare för oss alla om det skottades innan det kommit så mycket snö eller skrapa vägen från tö och vatten? bara en tanke alltså.. När jag gick hem höl dom på å skrapa, något jag tycker dom skulle ha gjort för nån dag den? är det bara jag som tycker det är dålig vägunfrthåll här på vintern?

Jag bjussar på en låt idag;

Katy Perry- Thinking of you

1½ år!

2009-01-13, 10:09:32 / Kategori: my words
Idag är det min och Christoffers 1½ årsdag! Tänk va fort det går. Det känns ju som igår han och jag träffades och börja skriva som tusan och småflirta på msn. Våran kväll är nåt jag aldrig kommer glömma, stämningen, folket, alla förbluffade miner när dom såg oss tillsammans. Nu tror jag mer att folk blir förbluffad när dom ser oss isär än tillsammans, höhö.

Vi har haft våra med- och motgångar, men vem har inte det?! Våran kärlek blir bara starkare och starkare, nu kan jag inte längre tänka mig ett liv utan min älskling!


från och med nu gäller det!

2009-01-12, 22:54:42 / Kategori: my words
Idag följde jag med Anita på ViktVäktarna och skrev in mig, och jag är så pepp! Längtar tills på måndag så jag får se om det funkar lika bra på mig som på henne. Hon hade iallafall varit så duktig och gått ner ett kilo till, nu har hon gått ner 3 kilo på 3 veckor- hur bra är inte det?!

snart sovdags, puss på er.

Har inte jag världens bästa pojkvän?!

2009-01-12, 10:23:26 / Kategori: my words
Imorse klev han upp, motvilligt men ändå klev han upp eftersom han skulle på jobbet. Efter att han hade gjort sig i ordning och ätit frukost kom han in till mig som halft hade hunnit somna om;
- Älskling, jag vet inte om det här kan vara nåt, och så håller han fram fram ett tidningsurklipp, men jag hittade den i tidningen och jag tänkte att det kanske var en sån du behövde.

När jag tittade efter var det en rabattkupong från ViktVäktarna! Då insåg jag verkligen hur mycket han stöttar mig i det här, han erbjöd sig tillome att följa med på Fristilen i veckan eftersom det är gratis träning för alla.

 Hur underbar är han inte egentligen?!



Nu ska det bli förändring!

2009-01-11, 22:40:08 / Kategori: my words
Idag bestämde jag mig för att göra nånting drastikst i mitt liv, imorn ska jag nämligen följa men Anita ViktVäktarna! Jag käner att jag inte klarar av det här själv tack vare "min svaga karatär" (oj vilken bortförklring!!!!) men nu jävlar! tack och lov har jag världens bästa pojkvän som kommer stötta mig, även om jag måste fråga för att själv inse det...

Idag har vi varit och käkat hos Carina och Pelle, och Rasmus&Anton, sen åkte vi ner till Anita och drack kaffe. Blev så jävla peppad av henne så det ska bli kul!! att sätta igång imorn. Hon har en såndär riktigt flashig crosstrainer och älsklingen blev så imponerad att han tyckte att jag oxå skulle köpa mig en såndär. Han lovade att om jag köpte en sån så skulle han oxå börja träna på den, höhö!!

På tisdag firar vi våran 1½års dag, och vet ni vad jag ska göra?! Jobba, och jobba innebär att inte sova hemma! det sög, jag ville bara laga god middag tillsammans och mysa hela kvällen. Det sög, men pengarna behövs oxå. Förresten har jag inte jobbat sen torsdagsmorse så det gör nog ingenting ändå :P

jag älskar dig, min prins<3
vet ni vad vi ska göra nu? titta på kissemissar, tihi!

PUSS!

sov gott,

2009-01-11, 13:00:41 / Kategori: my words
Vila i frid Per!

kramper

2009-01-10, 23:42:38 / Kategori: my words
Här sitter jag och halvsover, älsklingen sitter och kollar på nån film på trean. Och jag har så jävla ont i min arm! har suttit och ätit ostkrokar så jag antar att det är kramper efter det ;) höhö, jag ska snart börja mitt nyttigare liv, fast först har jag ätar-dag. Funderar på nånting drastiskt till veckan, men måste höra att jag får stödet först.

idag har vi legat bakis efter gårdagen. Kvällen slutade i tårar och ännu mera tårar. Tycker inte alls om att bli så full som igår, så jag slår ett slag för att förbjuda alkohol i Martins närhet!

Känner att det här inte blir ett givande inlägg, vare sig för er eller mig, men jag har inget bättre för mig. Skulle tro att det snart blir sängen, ooooyes! Godnatt på er sockerpullor!


.

2009-01-10, 02:10:41 / Kategori: my words
för fulltt skriva. kul käll hemma hos Ella och Martin. Men för full att skriva, sov gott! Puss
från Ellas dator

fredagskväll.

2009-01-09, 19:55:27 / Kategori: my words
Vi vet inte vad vi ska göra ikväll, tydligen ska det spelas poker hemma hos Ella och Martin, ocg Moe ville att vi skulel hänga med på News och ta en öl med han och Linus. Lite tråkigt att bara gå ner med dom och ännu tråkigare med poker även om jag skulle få umgås med Ella. Vet inte alls, Let's dance börjar snart och det skulle jag vilja se och snaska grönsaker och dipp och chokladdoppade frukter. Nu börjar man bli så trött så ja jag vet inte alls vad som händer.

Förövrigt kom Ella hit med en tiger-tavla till mig, tack så jätte mycket!! vet inte riktigt vart den ska sitta än, men antagligen ovanför tvn, vi får se imorn :)

Såg precis att det ska börja ett nytt tatueringsprogram på Discovery ikväll- LA ink med Kat som var med i Miami ink förut! Åh, gissa vem som ska se det och sukta och bara längta till 16de mars!! :D


men nu är det datorfri kväll från och med nu, PUSS!

Är det här vinter?

2009-01-09, 15:47:21 / Kategori: my words
Nyss inkommen från en 40 minuters lång powerwalk. Det var riktigt skönt faktiskt, fast jag skulle ha tagit broddarna jag fick av mamma innan jul (tantvarning?!) för det var riktigt halt ute! Till och med gräsmattan har regnat fram på typ där skolgatan och fagermacken korsas. Är det inte hemskt att det regnar i Januari? Jag bor faktiskt i Jämtland!!!

Som sagt så blev det en powerwalk idag, och tur va väl det för jag hade aldrig klarat nåt annat på grund av träningsvärken sen pumpen igår. Skönt på sitt sätt men jag känner mig fängslad i min egen kropp och kan inte göra vad jag vill :P

Jag är en lyckost som har en underbar vän som Susanne, tack för allt gumman!!

Tur att du kommer upp snart så jag får rå om dig:) <3

sträcket är nått :(

2009-01-08, 22:25:00 / Kategori: my words
Jag vill verkligen inte inse just det som jag insåg nu. Hur mycket jag egentligen väger och mitt växande midjemått, jag blir bara deppig. Fortätter det här så kommer jag vara där nere igen i träsket. Men jag klara det inte själv! Jag har en sambo som äter vad som hellst och han har vägt samma sak i flera år nu utan att gå upp ett gram. Oavsett vad jag säger såfortsätter samma sak här hemma och jag känner att jag inte får det stöd jag behöver för att ändra mina vanor och mitt sätt att leva. Jag vet att jag kanske börjar bli tjatig, men det här är snart det enda jag tänker på! Jag måste gå ner i vikt för att bli nöjd med mig själv och för att kunna släppa det här, att kännas tillfreds med mig själv.

Jag tänkte på det där med promenader och att röra mig mer, det vore toppen och bra för mig för jag klara inte av att äta vissa saker och låta vissa stå. Veckorevyn tipsade om nån sida, tappa.se , där man registrerar sig. köper stegräknare och går en massa. Ska det vara så svårt att göra det själv, utan att betala 160 spänn i månan?

Jag behöver nån som är med mig, som stöttar mig varje dag och har samma mål som mig. Finns du där ute så hör mitt rop på hjälp!!!

efter många om och men,

2009-01-08, 20:50:03 / Kategori: my words
efter många om och men så är jag klar med Linnéas blogg för idag. Gick inte helt bra, men jag hoppas hon är nöjd för tilfället iallafall :)


här sitter jag...

2009-01-08, 15:05:00 / Kategori: my words
Tänka sig, jag gick iväg på pumpen iallafll, även om jag somnade även fast jag sa att jag inte skulle och vaknade halv 12. Efter Pumpen gav jag mig själv en lite belöning för att jaghade kommit iväg, nämligen 16 minuter i solariet! Åh jag har verkligen längtat efter solariet sen studenten eftersom jag nästan blev beroende där :P

Nu ligger jag i soffan och gör en design till min kära vän Linnéa, hoppas hon blir nöjd tillslut och att hon orkar vänta, jag är ju inte direkt snabb :P

Jaja, tillbaka till designen, ciao!

trötthet kallas det...

2009-01-08, 09:34:07 / Kategori: my words
godmorgon på er!
Här har jag pyllat ner mig i soffan med kuddar och täcke, och datan i knät. på tvn har der spelats det coldplay (Hej Anja, jag tänker på dig!) och det drar så sjukt mycket från fönstret. Kallt och hemskt... Har jobbat inatt, och nu har jag varit vken sen 6. Börjar bli lite trött, men jag tänkte kolal klart på Tracy's hämnd innan jag ens får tänka på att sova. Om jag inte somnar så ska jag iväg och träna sen, antingen pump klockan 12 eller crosstrainer+ gym. Får se hur der blir :P

Tracy's hämd var det, och frukost nummer 2,. PUSSS

jag vill flytta, men ändå inte...

2009-01-06, 22:56:29 / Kategori: my words
Just nu ligger jag i sängen, ska betala två räkningar och så har jag tittat runt lite. Har funderat en hel del på lägenheter idag och hur jag (vi) skulle göra om vi inte får nån lägenhet snart. Vårat andrahandskontrakt börjar lida mot sitt slut, nu i februari faktiskt, och det får jag lite panik över. Men samtidigt har vi inte hört annat så vi får nog bo kvar.

Vill vi bo kvar och satsa på att få förstahandskontrakt iställe? Slänga ut alla möbler som inte är våra och fråga lite snällt (snarare kräva) att vi ska få omgjort här, även om tvättstugan knappt funkar?!
Eller ska vi bo kvar här och ta skiten och söka söka söka alla lägenheter som går att söka?

När jag tog upp det med sambo-bambo så berättade han att nån granne i andra trappuppgången (och våran toppengranne här nedanför oxå för den delen) har fått omgjort, eller fått och fått, hyresvärden har betalat tapeter och så men dom har fått gjort det själva. HUH?! är han seriös? han anlitar tydligen inte ens nån som gör det åt oss.... Då funderar jag på hur det skulle bli med alla sprickor och hål i taket, skulle dom lämnas som dom är?!

Jag känner att jag måste ringa till han i morn i annat ärende (det drar fruktansvärt från vardagsrumsfönstret och det håller inte när vi har soffan där nu) och då ska jag fråga lite fint OM vi skulle ha chans på första handskontrakt och hur det skulle bli om vi skulle vilja göra om här.

Jag önskar verkligen att vi hyrde av nått riktigt företag iställe för privat, då skulle vi iallafall haft lite bättre standard och så skulle sakerna bli riktigt gjort.

Ett exempel bara; När mamma och jag flyttade till stan så klagade mamma på uteplatsen som var vind och skev, han som har hand om området sa att det skulle fixas. Dock fick mamma vänta och vänta och när hon ringde och pikade honom så sa han att det inte var deras område och att det skulle mamma få fixa själv egentligen, men eftersom att han hade lovat så skulle mamma få det iallafall. Sagt och gjort, en morgon var dom där och fixade till uteplatsen riktigt bra.
Något som aldig skulle hända här!

såhär har det sett ut under dagen

2009-01-06, 20:48:24 / Kategori: my words
Såhär har det sett ut här hemma sen jag skrev Jag kvävs!


äskling, kommer du hem snart? Jag behöver hjälp!


såhär ser det ut efter möbleringen. Piff&Puff står närmast dörren, dom har inte blivit utkastade ;)


Ja, jag kan ju tillägga att resten av lägenheten inte är lika fin och städad!

nu är Åsa lite trött....

2009-01-06, 18:07:15 / Kategori: my words
Svar till Susanne; jo va hade en lägenhet på G men vi fick den inte tuvär.... Just nu står det ganska still, ligger som typ 20 av 100 sökande på Östersundsbostäder. Här går det inte lika fort som åt er ;) :P

Efter att ha skrivit mitt förra inlägg så fick jag nog och började möblera om, så att det känns lite som att det är vi som har inrett. Dock hyr ju vi möblerat och det som är i lägenheten är inte så fint... Men det känns lite bättre iallafall. Tänkte ta lite bilder sen så nu får se hur det blev och nån bild så att ni förstår vad jag menar med slitet och ingen standard...

Som sagt har jag möblerat en hel del nu, grannen kom tillome upp och frågade vad som hände här uppe och när jag skickade en bild åt älsklingen vad jag nu hade gjort. Ska bara städa det sista nu, sen ska jag ta det luuuuugnt!

Jag kvävs!

2009-01-06, 13:43:40 / Kategori: my words
Jag vet snart inte vad jag ska göra. Jag vill flytta ifrån den här jävla slum-lägenheten! jag har bott här i ett halvår, ja jag vet att jag får skylla mig själv som flyttade till vad fan som hellst, men nu har jag fått nog. jag går runt och är irriterad, får hjärtklappning och mår jävligt dåligt här hemma. Det känns som att jag kommer kvävas om jag inte får flytta snart. Och allting går ut över min sambo. Jag bor i en jävla svinstia som är äcklig och jävlig! Är det konstigt att jag skämms varje gång någon kommer hit? Det ser ut som skit här. Och det beror inte bara på dom som bor här för standarden här finns inte. BLÄ jag vill flytta från skiten och aldrig mer komma tillbaka!

GE MIG EN NY LÄGENHET NUUUU!!!!

tisdag

2009-01-06, 13:06:50 / Kategori: my words
godmorgon, eller vad man nu säger. Har varit vaken ganska länge nu, eller två timmar iallafall :) Har börjat plocka ner julen här hemma, jätte kul... jag vill ha mer jul, ge mig mer jul :D
älsklingen är och fixar bilen men jag ville inte följa, är så otroligt tråkigt att sitta på Berners medans dom håller på. Men jag ska nog ringa snart och fråga hur det går, kanske ska gå dit iallafall, iallafall för motionens skull nu när jag slängt i mig massa mörk choklad...

Tänkte ju gå på fristilen men dom har väl stängt idag, får bli imorn innan jag åker och jobbar. Hur som hellst, vad gör ni idag?

inte gott, inte alls!

2009-01-05, 21:31:39 / Kategori: my words
Nej nej, jag lovar, bröder jag bakade är inte alls gott! *ge mig mer!!*

1 kg rågsikt
1msk bikarbonat
1msk bakpulver
2 tsk salt
1 tsk anis+ 1 tsk fänkål (eller 2 tsk brödkryddor)
1 liter fil
3dl mörk sirap (eller brödsirap)

Blanda de torra ingredienserna och blanda sen i sirap och fil.
Blanda till en kladdig smet.
Bred ut i en smord form (långpanna eller en med lite högre kanter).
Grädda först i 100 grader i 45 min,
höj sen värmen till 150 grader och grädda ytterligare 45 minuter.

Lägg på folie om ytan ser ut att bli för mörk, man vill ju inte att det ska brännas, som våran ugn har tendens att göra (men idag lyckades jag inte göra det!).
M-m-m det här brödet är såååå gott!!!

Mysdress jag vill ha!

2009-01-05, 20:40:11 / Kategori: my words
Jag längtar efter en mysdress i velour som jag kan springa runt i här hemma. Gick runt och kikade idag, men hittade ingen speciell, bara en på lindex som var okej (provade den dock inte). åh, det ser så skönt ut att ha en sån iställe för vanliga mjukisbyxor och tisha.
jag vill ha!!

mörk choklad

2009-01-05, 19:15:27 / Kategori: my words
Hej och hå, efter att jag skrivit klart förra inlägget kom älsklingen hem, 2 timmar tidigare än väntat eftersom dom hade fått slut på jobb. Vi åkte på mekonomen och tjaffsade om vart hans ljuddämpare låg och inte låg. Sen åkte vi ner på stan, och shoppade loss, eller inte. Köpte bara lite mat på Coop konsum. När vi kommit hem och lagat mat, en supergod vegitarisk soppa, så ringde pappa och ville bjuda oss på Donken. Javisst tyckte vi och for iväg, Bärgarn som pappa åkte med hade skurit så vi umgicks lite med han innan han jobbarkompis kom. Trevligt trevligt.

Nu sitter jag i sängen och mumsar mörk choklad, 70% från Premium. Mörk choklad biter inte på mig så jag käkar den som om det vore mjölkchoklad jag käkade. Kanske måste testa en mörkare?

Jag håller oxå på å bakar matbröd, nämligen långpannebröd eller filmjölkslimpa som andra kallar det. Det blir mumma det till soppan i kväll :) Nej nu måste jag styra upp i köket, svejs!

Mitt 2008, ett fantastiskt år!

2009-01-05, 13:27:17 / Kategori: my words
När man läser alla dessa bloggar och dom skriver att deras 2008 har varit ett  "fantastiskt år" så handlar det om så mycket mer än vad mitt år har gjort. Jag tillexemel har inte startat en succéblogg som jag tjänat massor av pengar på. jag har inte varit ute och rest nånting, jag har inte heller varit modell och gjort massa bra plåtningar. Mit år har varit ganska tråkigt egentligen, men dock världigt fantastiskt!


- Jag har letat
den perfekta balklänningen, och hittat den!

Viktnergång var behövligt när jag äntligen fick hämta ut klänningen, och i slutändan kunde jag ändå inte ha den eftersom mina revben var för stora... Efter några deppiga dagar så hittade jag äntligen en ny klänning och studentbalen var räddad! Med den här klänningen gjorde jag en helsvängom och istället för att hyra en liknande klänning så blev det en grön och superfin klänning. Med Elin's smink och underbara håruppsättning fick jag känna mig riktigt riktigt fin för en kväll, och det var då jag sprang runt halva stan med hyrd klänning och klackar.

den röda klänningen som jag tuvär inte fick igen och den nya gröna + mig och älsklingen innan själva balen

- Jag var på Birsta för första gången, och Ikea för andra

... och shoppade loss som aldrig förr! Hittade ytterligre en balklänning som inte var jämförbart så fin som balklänningarna, jag såg snarare jätte tjock ut i den! :P Vårat motto den dagen var "för bara så många kronor!"  Haha! Dessutom hittade jag min studentklänning som var supersupersnygg, dock visade det sig när studenten kom att vi var tre stycken i klassen (!) som hade likadana klänningar och ännu fler av mina vänner ;)

bilden är tagen av storebror på självaste studenten

- Jag började blogga här "på riktigt"

Och jag struntar i om folk gillar det eller inte, jag skriver endast för att jag tycker att det är kul och för att jag ibland behöver ventliera mig lite. Jag behöver den här bloggen för att inte bli tokig och gå runt med alla tankar om vad som har hänt och vad som inte har hänt om dagarna. För att ha någnstanns där jag kan skriva om dagen har varit bra eller inte, och för att ha någonting jag kan engagera mig lite i eftersom jag inte har något riktigt intresse.

- Jag räknade ner till studenten!

och gick på fester hit och dit. 100 dagars var en toppenkväll då vi började med att käka på kina, och jag glömde legget(!!) och kunde från början inte dricka öl till maten, men tack vare Bodin fick vi skjuts för att hämta det tack och lov. Sen festade vi hela kvällen på O'larys, drack massa drinkar, missuppfattade varandra och grinade massa, sparkade in i en av väggarna i betong (vilket jag fortfarande har men efter). 

jag, Viktor och älsklingen på o'larys + min blå fot dagen efter

- jag gjorde klart projektarbetet jag & Ella kämpat med över ett halvår

och fick tillslut MVG på det. Redovisningen gick bra, trots att vi var först av alla. Vi hade ryckt våra hår många gånger men äntligen var det över!

- Jag tog studenten femte juni!!

Kan inte fatta att jag klarade det, jätte fina betyg dessutom - bara 3 G!
Under året lyckades jag dessutom skriva mitt sämsta prov någonsin; 0.5 poäng under G-gränsen med lärarn va snäll och gav mig G- iställe för IG ;)  Har aldrig varit så lättad någon gång tror jag :P
Tillbaka till ämnet, studenten var det roligaste jag någonsin har gjort! Vi åt frukost och drack champagne hos våran mentor Kalle, solen sken och alla var på ett toppen humör. Flaket (eller snarare bussen) kom och hämtade oss för att köra oss till skolans aula. Tal på tal och uppfriskare på toaletterna vid lyan. Full och glad kan man säga! Vi gick ut som andra klass på trappan och ögonblicket då jag träffade mamma och kramade om henne "jag klarade det!" fick allting att brista. En sista samling tillsammans med klassen och en sjuhelvetes åktur på flaket. Man kan säga att Åsa var lite förfriskad när hon satte sig i bilden och åkte hem, kramade om morfar och skämdes sen som en åsna pga all spritlukt. Massa mat och vatten för min del, och en massa paket. Visst behöver jag inte säga att jag var lycklig?! Kvällen slutade inte som vi trott, polisen mötte oss bakom ett hörn, sa åt oss att stanna och ville se legget (som jag faktiskt hade med mig, skämt åsido) Om man är född -89, hur gammal är man då? -Nästan 20. haha! polisen hällde ut Christoffer's och Moe's öl medans mina cider fick ligga kvar i väskan.

Innan trappan, A klassen +  jag efter att ha kramat om alla

- Jag fick äntligen min efterlängtade operation

Efter att ha haft gallanfall ett x antal gånger och suttit på akuten 2 nätter fick jag äntligen komma på ultraljud och det konstaterades att jag hade gallsten ( detta var i slutet av december 2007). I mars fick jag äntligen min operation efter ett falska alarm veckan innan. Jag låg nere och väntade på doktorn nere i operations-väntrummet när en annan läkare kom fram och sa "tuvär Åsa, du får åka hem och komma tillbaka en annan dag, det har kommit in ett akutanfall som din läkare måste ta hand om". haha, snopet men samtidigt rikitgt skönt eftersom jag inte hunnit förbereda mig då dom ringde dan innan och sa att jag skulle komma dit och bli inskriven flr imorn blir det av. Veckan efter blev det iallafall av. Jag mådde ganska bra faktiskt, mamma var där under hela tiden (inte inne i operationssalen)  och smärtan efteråt var inte så hemsk iallafall. Jag var uppe på benen och åt och fes på kvällen så dagen efter fick jag åka hem till min älskade Christoffer som knappt tordes ta i mig :P Att jag sen under sommren fortfarande skulle få anfall, det hör egentligen inte hit....

visst ser man att det är jag som har ont i gallan? :)


Jag flyttade hemifrån och blev sambo

Började klara mig själv, städa och diska, nej det var egentligen synd att säga men jag städade iallafall. Betala räkningar, handla mat och allt vad det innebär med att flytta hemifrån. Älsklingen fick nog tillslut och köpte en liten diskmaskin eftersom det alltid var han som fick diska.

den går varm här hemma

jag firade min första jul utan min familj

Mamma jobbade nästan hela julafton, mormor och morfar blev kvar i Särsjön och jag firade jul tillsammans med Christoffer och hans familj. Hade jätte mysigt iallafall! Tomten kom och han har jag inte träffat på år och dar ;) fick massor av mysiga och bra julklappar, tillexempel en micro och sodastreamer (tillsammans med C) och själv fick jag blandannat en nässesär, underkläder, en poncho och en jätte fin lampa som C's gammelmormor hade gjort. Nöjd och glad iallafall:) Vi firade flera julaftnar eftersom vi åkte till mormor och morfar på annandagen, och mamma blev kvar hemma= 3 julaftnar. Mycket nöjd!

Tomten och Rasmus på julafton

Jag började jobba på riktigt

Började sommaren med att börja jobba å Sjöängen som är ett äldreboende. Jag trivdes bra och fick jobba mycket. Jag hade bra jobbarkomisar så det var inget att klaga på, jag trivdes till och med med själva jobbet. I november fick jag jobb som personlig assistent och där trivs jag jätte bra. Jobbar 50% ungefär och det blir ungefär 70 timmar /månad, beroende på om det är skollov under månaden eller inte. Förra månaden jobbade ja tillexempel 77 timmar medans nu i januari så jobbar jag 101. Jag tycker att det är riktigt roligt att jobba med människor så jag tror aldrg att jag kommer sitta inne på ett kontor och stirra in i datorn.

Min älskade lillebror Benz fick somna in

Efter att ha fått rävskabb och bitit upp halva rumpan och på grund av pappas astma fick världens finaste hund, min lillebror, somna in och komma till hundhimmelen. Jag saknar dig och jag kommer aldrig glömma dig! <3


Jag la gammalt groll bakom mig
och tog upp kontakten med min gamla bästa kompis som jag alltid saknat att ha i mitt liv. Nu finns hon där igen, även om jag vet att det aldrig kommer bli som förut.

jag köpte mig en egen bärbar dator

och kom lindrigt undan med bara 4200 kr för dator, väska, extra ramminne och antivirus. Min dator har blivit mitt nya liv och jag  tror inte min sambo gillar den lika mycket som jag :P

Våran familj fick tillökning

I november var vi och hämtade chillorna Uffe&Göran hos min kusin. Vi har letet garderober som tokar och när vi äntligen hittade en så blev det till att bygga! Andra buren vi byggde iår, den första blev dock inte lika lyckad :) Uffe&Göran är två små tokar som tycker om att busa och käka russin, dom brås på matte tror jag eftersom dom är såna gottegrisar :P Uffes speciallite är att riva allt som går att riva, så som tapeter, och skutta runt rakt upp i burtaket och springa med världens fart längst ner i buren. Göran däremot är lugn (han är älst och Uffes pappa) och nyfiken. Han gillar att vara med om man bakar eller lagar mat. Ångrar inte en sekund att vi hämtade hem dessa busungar.


Göran i husses famn, första kvällen här


Jag var på yran, full&glad, och sa hejdå till min bästis

Yran var så sjukt kul i år! Susanne var här och vi hade så jävla roligt! vi började med att käka plankstek här hemma, tillsammans med mamma (och älsklingen såklart), vi drack vin och så till maten, flamsade, skrattade och blev allmänt fulla! Gick ner på Magnus Uggla, det kunde äga, och sen vidare ner på stråket där någon (hosthost, inte jag) inte fick komma in i första tältet eftersom hon sluddrade lite mycket ;) HAHA! Träffade massa folk och hade så kul! Tills jag skulle säga hejdå till Ella som skulle åka till Genéve dagen efter, och bli borta ett år var det tänkt. Mindre roligt men tillslut insåg jag att Ella kommer tillbaka och vi kommer fortfarande hålla kontakten. Kvällen avslutades med kebab och en promenad hem. Alltid lika roligt att vara med bästavännen Susanne! som jag förövrigt inte har träffats sen dess....



Oj va mycket som har hänt under året, och det är ändå bara ett urval av vad som har hänt. Året har varit så jävla roligt, även om det varit massor av tråkigheter oxå. Men nu ska vi blicka frammåt och göra 2009 till ett lika bra år som 2008 va! Har ni några nyårslöften förresten? Mina är att jag ska ta körkort och att jag ska förverkliga min dröm som är att åka till Thailand och Tigertemplet och klappa riktiga tigrar! Kram på er!


natti,

2009-01-04, 23:36:35 / Kategori: my words
Nu säger jag godnatt med tanke på att min kära sängkamrat ska upp och jobba imorn (medans jag är ledig!!). Har börjat skrivit på min årsresumé av 2008 nu och förbered er på läsning!
Godnatt, pip!

söndag,

2009-01-04, 15:23:07 / Kategori: my words
Imorse sov vi ganska länge, bara till 11.40 ;) sen började jag dagen med en tallrik havregrynsgröt med quinoa och hemmagjord lingongsylt till och två glas laktosfri mjölk, gissa om det var gott?! Sen har vi inte gjort så mycket mer idag, varit ner på Willys och handlat lite och satt igång några tvättmarskiner. Just nu sitter jag i träningskläderna och ska alldeles snart dra mig iväg till fristilen för ett spinningpass, för att sen komma hem och äta omelett och slappa hela kvällen. Fast där ljög jag visst, vi har ju trots allt tvättstugan och så ska jag baka långpannebröd. Mycket godare och lite nyttigare än rostfranskan min kära sambo sitter och vräker i sig flera gånger om dan. Haha, idag känns det som att jag lever lite nyttigare än sista tiden i mitt liv faktiskt :)

Nu måste jag kila om jag ska hinna iväg till 4, måste ju ner i tvättstugan innan oxå. Ha det så bra sålänge! kram

nya nattugglan?

2009-01-04, 00:55:06 / Kategori: my words
aoutch, jag har vänt på dygnet kan man säga, somnar aldrig innan 12 längre och sover till 10-11 på dagarna. Stackars älsklingen som blir lidande av mitt uppesittande, han som åker och jobbar 7 på mornarna medans jag ligger kvar och sover och gojsar här hemmma ;)

hehe, men nu får det vara godnatt, puss.

lördag?

2009-01-03, 23:08:09 / Kategori: my words
Oj va dagen har gått fort, har jobbat sen igårkväll och det har gått som på dans. Dan har gått så himla fort och det känns som att det är söndag idag. Tack och lov är det inte det !

 Just nu sitter jag hemma i soffan och blickar lite på Djävulen och jag. Har suttit och fixat till bloggen oxå, vad tycks? Tack till dig som kommenterade anonymt, att jag skulle återställa kodmallen i första sidan. Tack för det, och dumt av mig att tro att jag redan hade gjort det, hade återställt alla utom just den :P

Resten av helgen är oplanerad, kanske ska baka bröd imorn (insperation från Elin), Ella kanske kommer förbi en sväng och så kanske jag ska gå iväg på fristilen och träna. det är spinn imorn som jag funderar på om jag ska gå på. Det lär visas då  hur det är med orken och så eftersom det är klockan 4. Vi ska iallafall tvätta imorn, jippinej.

Nu blir det till att vara lite social iallafall. kram

MEN HALLÅ!!!

2009-01-02, 15:30:34 / Kategori: my words
Men hallå? när jag gick in på bloggen för att titta på kommentarerna jag har fått så ses ju bloggen "normal" ut, eller så som jag vill att den ska se ut. Varför i hela världen blir det så?! jävla muppblogg!

så om ni vill se hur min blogg ska se ut egentligen så gå in för att kommentera iställe ;)

weiiiii, jag längtar!

2009-01-02, 13:13:33 / Kategori: my words
Den 16de mars ska jag lägga mig under nålen igen och göra min efterlängtade ängel!
Som sagt kommer den bli i färg, med ljusblåskuggade vingar och hudfärgadkuggad kropp, hjärtat kommer vara rött och ängelns hår och ögon kommer vara brun som mammas! Gissa om jag längar och vill att tiden ska gå fort!


Ska in i början av mars så att Moa får rita av den. Åh, jippi!!!

väntar,

2009-01-02, 11:29:56 / Kategori: my words
här sitter jag och väntar på Tina, och när hon kommer ska vi till Man's ruin. Jag är förväntansfull, och jag hoppas verkligen att kön inte är så jävla lång..

sötaste på hela filmen!

2009-01-01, 23:14:39 / Kategori: my words
Jag är fortfarande arg för att min blogg inte ser ut som den ska, när jag ändå har kämpat så hårt för den. Den kanske inte är mycket för världen men jag har slitit mitt hår i flera dagar för att få till den, så funkar den inte - buhu!

det blev städning nu på kvällen iallafall, köket, hallen och sovrummet, och toan. Eller jag har iallafll plockat ihop eftersom Uffe&Göran har varit ute och varit nyfiken på vad jag gör. Haha, Göran ska iallafall vara med och kika vad matte gör, och han blev så glad när jag öppnade sovrumsdörren för där har han aldrig varit :D

Imorn ska jag och Tina iväg på Man's ruin, jag ska dit och höra om dom kan rita upp bilden åt mig och boka tid. jag är så förväntansfull över den här tatueringen vill jag lova!
Nu ska jag sova, tänka upp och träna innan Tina kommer in. kram och godnatt.

Gott nytt år??

2009-01-01, 19:13:39 / Kategori: my words
Ligger och tittar på Nyheterna, och dom visade just reportaget om att en liten 2årig pojke troligtvis har blivit innebränd i en villa i Sunne medans hans farmor och 16åriga bror lyckats ta sig ut. Jag tänker på familjen och beklagar deras sorg. Snacka om att de inte fick en bra start på det det nya året. Fruktansvärt!!

Läs artikeln här

god fortsättning!

2009-01-01, 18:57:44 / Kategori: my words
som ni kanske ser så har nya designen kommit upp (hoppas jag) men jag har problem med den, det är därför den ser ut som den gör. Det är bara det att jag inte får till den som den ska vara! Jag har suttit och jobbat på den i en testblogg och när jag äntligen skulle kopiera över den till den här bloggen så blev det nåt fel och jag fattar inte vad det är... både jag och älsklingen har suttit nu jätte länge men det går bara inte!!! Lovar att jag bara är liiite arg och less. BLÄ!!!

hade massor av planer på vad jag skulle skriva idag, men just nu känner jag inte för nånting alls. Så idag blir det inte mer. Tänkte skriva om mitt 2008 nån annan dag, när bloggen ser ut som den ska.. kram.