100831 - en vanlig dag i vårat liv?

2010-08-31, 12:00:51 / Kategori: my words
igår var det valpkurs igen, och Big är så duktig! mamma blir så stolt! :) <3     ( här ska det vara ny rad men det funker inte eftersom jag uppdaterar från mobilen) igår innan valpkursen så åkte vi på mio och bonusmöbler och kollde på soffor. och på bonus slog vi till på en stoooor soffa med två härliga divaner. lite impulsköp sådär ;) vi har pratat om att köpa en ny men det är svårt att få pengarna att räcka och ska vi spara så skulle vi inte kunna köpa nån förns om ett halvår-år. så det känns ändå bra, nu ska vi bara bli av med massa plast och wellpapp som ligger i hela hallen, och så dom gamla sofforna och vardagsrumsbordet. Dessutom kommer jag sälja Uffe&Göran och Piff&Puff för vi har inget intresse kvar. så är det någon som vill ge pojkarna den tid de behöver så lämna en kommentar, att dom kommer till ett bra hem är mycket viktigare än pengarna!!  jag tror att vi kommer få till det mysigt här hemma så småning om :) idag ligger jag bara i soffan med Big och väntar på att C ska komma hem igen så vi kan åka med lite skräp, och ikväll ska Ida komma och så ska vi bjuda på middag, det blir nog Anjas pestokyckling faktiskt :) sen ska vi hämta mamma och mormor, mina små gummor ;) men nu ska jag halvsova i vår fantaskiska impulsinköpta soffa ;) 

100830 - idag ska vi kursa!

2010-08-30, 15:52:57 / Kategori: my words
Måndag igen, känns som det är vilket som eftersom jag har jobbat ihelgen. Är ledig imorn oxå, och det ska bli skönt. Ikväll ska jag mysa med C i vår helt otroligt obekväma soffa. Men först ska vi iväg på valpkurs :) Ska bli spännande! Och "#¤%&/ - nu kom jag på att jag skulle göra köttbullar eftersom vi kommer hem efter 7 idag ,  t o p p e n ! Fan, där kom C innanför dörren. Dumt av mig så det är bäst att sätta igång!

100826 - varsågod

2010-08-26, 15:52:58 / Kategori: my words
Det ringde precis en man i kanske 35års åldern. Han ringde från Spärrservice där jag har flera försäkringar (för nycklarna och alla mina och C's kort som bankkort och körkort). Han pratade väldigt ordentligt och blev tyst efter varje påståenden för att jag skulle svara med ett "ja" eller "okej". Efter en stund börjar jag prata och han säger "varsågod" typ tusen gånger. Varje gång jag börjar prata så avbryter han mig med varsågod. Jag blir väldigt fundersam och börjar fundera på om han sitter och prata med någon annan bredvid. Så fortsätter han fråga, när jag vill säga något så avbryter han med "varsågod" . Tillslut lessnar jag på att han avbryter och blir irriterad och säger att om han som försäljare ska försöka sälja på mig någonting (försäkringen är jag iof. intresserad av) så ska han fan inte hålla på att avbryta mig. Han ber om ursäkt och precis när jag ska börja prata igen så säger han åter igen "varsågod". Då blir jag så irriterad att jag sa. han, eller förresten, någon annan från Spärrservice, är välkommen att ringa någon annan dag eftersom han har irriterat upp mig så mycket att jag inte längre är intresserad. När jag lägger på i örat på honom så hör jag han säga "men sluta nuuu". Klick, han är borta ur luren.

varsågod, dryga jävel.

100826 - lullarna mommor, lullarna!

2010-08-26, 10:25:43 / Kategori: my words
Kom på att jag inte har visat vad jag och C gjorde i söndags, förutom att åka och handla och städa (OCH tvätta) så bakade vi bullar! Det blev närstan 90 st så nu har vi hela frysen full. Hur ska det gå för mig när bullar är typ det godaste som finns?! Eller som lilla C sa när han var liten och han hade tappat ut alla bullar - lullarna mommor, lullarna!









Färdiga bullar, mumms!

100826 - jag ska måla hela världen lilla mammaaaaa

2010-08-26, 10:18:36 / Kategori: my words
Fast riktigt så blev det nog inte igår. Vi åkte till Brunflo strax innan 6 och när vi kom fram hade Ida köpt grejer dels till hemmagjorda vårrullar och till egen sushi. Wow va LCHF tänkte jag då. Avokado och fet fisk (lax), det är ju som gjort för mig. Så vi rullade, och rullade och tillslut fick vi till väldigt fin mat. Beskåda min vackra sushi :)
Finn ett fel på bilderna!












Precis, Andrés pizza! Haha :)




Ida gjorde fina, och supergoda(!!!!) vårrullar oxå :)
Efter att vi ätit klart efter 8 så blev det ingen målning heller, så vi får göra det nån annan dag :) Det är så skönt att André fått jobb i Sverige igen, för nu kan vi umgås, inte bara på helgerna utan även veckorna :)

SMS-inlägg

2010-08-25, 13:54:28 / Kategori: my words

20100825923 (MMS)

jag plugga och pluggar, ibland är jag duktigare än annars.


100825 - in a rich mans world

2010-08-25, 11:12:29 / Kategori: my words
Eller hur är det? Jag är den rika, eller så var det visst inte. Det är dags att betala in restskatten till skatteverket tycker dom, och jag blir 1740 kr fattigare. Fast jag tänkte skita i att betala hela den här månaden, delar man upp det så känns det mindre. Jag ska dessutom betala valpkursen, vilket blir -1190kr.
Och appropå de, snart är det val oxå. Dags att börja sätta sig in i vad alla partier lovar stort och heligt om de kommer till makten. jag är egentligen inte så intresserad av politik och när jag var yngre så sa jag alltid att jag aldrig skulle rösta för jag bryr mig inte. Men samtidigt så kan man inte heller klaga över nånting då man inte röstar. Gjorde nyss ett test, eller valkompassen på SvD, där kan man göra dels vilket block som passar bäst in och sen vilket parti. Det skumma var att jag fick röda blocket men inte nån av de röda när jag testa vilket parti. Inte helt att lite på men det kan ge en hint kanske? Dags att börja göra sig införstådd med vad de "vill" den 19de september (haha, jag skriver säkert fel datum oxå).
måste skriva lite mer skoljobb nu, sen ska jag iväg till Brunflo och hjälpa Pocoloco med att måla :)

100824 - new nails

2010-08-24, 18:16:38 / Kategori: my words

20100824906 (MMS)

Glömde visa mina naglar igår, roligt med nånting annorlunda som inte alla har :) Jag har bara målat vita tippar (jag är värdelös på det!) och lagt på guldiga stripes. enkelt och jag gillar det. hämtade inspeartion hos Bibbi på Hoppydesign :)


100824 - music in my life

2010-08-24, 14:32:14 / Kategori: my words
Sitter och försöker ladda upp mp3n med ny och bra mysik, men jag hittar inget istortsätt. Borde ha spotify i telefonen. Eller jag har det, men jag borde ha premium så jag kan lyssna. Men då måste jag köpa nya lurar och det har jag inte råd med. Så det sket sig. det blir Christoffers gamla mp3 utan batterilucka som får förse mig med musik eftersom C vägrar ge mig sin  gröööna ipod. Därför surar vi lite till tycker jag.
Ska snart iväg en sväng med Big, sen ska jag jobba. Och imorn ska Big och jag ner på stan för att träffa Emma. Min... fyrmänning kanske det blir? Eller tremänning? haha, får nog reda ut det imorn när vi ses kankse ;)
Har kramp i ryggen nu efter att ha suttit här flera timar så nu måste jag och hunden ut i regnet :)

100823 - ni är tråkiga

2010-08-23, 11:20:22 / Kategori: my words
Ni är så tråkiga på att kommentera, därför tänker jag inte lägga upp receptet på gårdagens middag som är en extraordinär middag som återkommer med jämna mellanrum. Too bad.

Istället tänkte jag säga hur mycket jag äääälskar att sitta i telefonkö, allra helst när lillkillen biter i pipisar. Det finns inget bättre. Anledningarna till att jag var tvungen att sitta i telefonkö var för att jag fått ett papper från The Phone House där dom snällt och trevligt berättade att jag inte betalat min trygghetsförsäkring och om dom inte hört något från mig inom 14 dagar så kommer försäkringen sluta gälla. Eftersom jag satt i kö i säkert 10 minuter å skickade jag ett fint litet mail till dom (från telefonen försäkringen gäller) där jag skrev att jag jättegärna hade betalat den där räkningen, om dom bara kommit ihåg att skicka ut räkningen. Jag har inte fått svar än.
Och för den delen tycker jag att när företag skickar ut fullmakt för att få dra pengar från mitt konto borde skriva i bättre vart och hur man ska fylla i så att det blir riktigt. Eller varför inte ha ett och samma ställe man ska skriva i. Blir min fullmakt tillbaka skickad kommer jag skita i att betala. Eller funkar det inte så?
Jag har inte fått i mig min kaffekopp än så jag är drygare än Yes. Fast faktiskt drygare, för igår hällde C ut säkert en deciliter av det gröna guldet, bara sådär. Då förstår ni varför diskmedlet är lika drygt hos oss.
För jag ska slänge mig i soffan med Big nu och fixa naglarna. Sen vet man aaaldrig vad som händer.

100819 - blubb

2010-08-19, 14:41:50 / Kategori: my words
Jag vill veta om bebis har kommit, annars tycker jag att du ska svara på mitt sms tant Ela!!

Inne igen efter en mysig promenad med koppelträning. Big är superduktig! Snart ska vi åka ner mot stan och möta upp våran favorit, farbror Ida. Jag ska visa henne in i Fristilen-världen och förhoppningsvis blir hon nya tränings-mate! Efter några timmars vila(?!) så ska jag tillbaka till jobbet klockan 18. Så det blir en snabbmiddag hemma efter träningen, typ kokta ägg eller så för annat finns inte hemma.

Haha, jag tycker synd om de ställen jag beställer ifrån ibland. Jag&Emelie beställde en varsin parfym häromdan ju, skrev att de skulle levereras till min adress. Fick mail dagen efter att min parfym DKNY pure skulle komma in om ett par dagar och fick därför förfrågan om jag ville att dom skulle skicka Emelies parfym i förväg, utan extra kostnad. Visst tyckte jag och bad dom skicka den till Hede (jag skrev specifikt att den parfymen skulle dit och DKNY skulle till min adress) så slipper jag strula när den kommer. Visst det gick fint. Idag upplyste hon om att det var DKNY pure som fanns inne så att dom skickar den till den senaste adressen jag uppgav och sedan den andra parfymen till min adress. PANIK! Nejnejnej. Så jag panikringde till dom och förklarade läget, att dom skulle skicka parfymen som fanns inne till min adress, och den andra till Hede när den kom in. Haha, ibland blir det struligt, men jag fick ett toppenbra bemötande och tjejen i luren var väldigt trevlig även fast jag strulade för dom (eller ja, vi missförstod varandra kanske). Så nu väntar jag på att få hämta ut min nya parfym om ett par dagar :)
Igår åt jag kolisar så det bara skrek om det, hårdbröd med hummus. Men jag hade en anledning tyckte jag, dessutom va jag starving!! Idag kör vi på igen med njutningsmetoden :) (länk till massamassa lchfrecept)

100818 - badabada

2010-08-18, 12:41:06 / Kategori: my words
Big var tvungen att bada idag, väl i badkaret såg det ut som att han skämdes men han stog snällt still så mamma fick tvätta bort lortfläckarna, efteråt var han så glad och det var riktigt kul! Vi har fått vår första läxa från kursen nu, ska bli kul att träna passivitet, gå i koppel och inkallning mm. :)
Imorse åkte Emelie hem igen, tomt och tråkigt. Dessutom måste jag ta tag i städningen och det är ju kul, eller nåt... Gick till tvättstugan när jag vinkade av henne och Christoffer imorse, strax innan sju. Båda tvättstugorna var ledig så jag hämtade den blytunga tvättkorgen och kånkar den till tvättstugan. Där möts jag av en utländsk kille som säger att båda tvättstugorna är tagna. Helskotta!!! Dum som jag var bokade jag ju ingen av tvättstugorna med min plopp så det var bara att gå tillbaka snällt igen. Måttligt glad! Men jag fick en tid mellan 11-15 iställe så det är bara att bita ihop. Ibland går det bra, eller hur...

100817 - lukta gott

2010-08-17, 20:16:46 / Kategori: my words
Har precis beställt en ny parfym, spännande.. Denna gång blir det DKNY Pure, kvinnligt och bra ;)

100817 - första valpträffen

2010-08-17, 13:37:18 / Kategori: my words
Igår var vi på första valpkursen, det här ska bli kul! Vi hälsade på de andra hundarna på ett trevligt och sansat sätt, sen gick vi till en park i närheten (alldeles nedanför våran gamla lägenhet, fyndigt) och där började vi träna på passivitet och problemlösning för våra hundar. Det här kommer bli jätte roligt framöver, och vi alla tre gillade AW jätte mycket! Efteråt var Big helt slut och somnade raklång på golvet innanför dörren ungefär :P
Igår kom oxå min favoritsessa, så nu får jag rå om henne till imornbitti :)<3

100814 - och skalman han är tlööööött!

2010-08-14, 17:20:33 / Kategori: my words
Ja, tröttare tjej. Bestämde mig för att köra LCHF igen med början igår, så därför åt jag tacogratängen som blev kvar till frukost, sen fikade vi hallan&blåbär med mörkchoklad droppad över och grädde till hos mamma idag. Nu står fläskfilégratängen i ugnen medans C diskar. Är egentligen inte ett dugg hungrig, men jag ska jobba ikväll tills imorn och så vill vi ta vara på en mysig stund tillsammans, så man får väl offra sig ;)
Jag funderar på att börja skriva goda LCHFrecept, beroende på om det finns nåt intresse alls av det? Funderar på om jag ska skriva dom här i bloggen eller gamla viktibloggen. Så, låt höra vad ni tycker!

Nu måste jag ta ut gratängen och äta innan jag måste springa på jobbet, tjihooow

100813 - tacogratäng

2010-08-13, 15:42:17 / Kategori: my words
Lunchen blev lyckad, så lyckad att nästan hela gratängen tog slut ;) därför bjuder jag på receptet, snäll som jag är (eftersom jag fick i mig en kopp starkt kaffe)

Tacogratäng a'la LCHF

6 ägg
1½dl grädde
3msk smör
Blanda ihop och häll i en stor ungsform, grädda i 225grader tills den fått gyllenbrun färg (de gör inget att den blir som ett månlandskap, det sjunker ihop när man tar ut ur ugnen)

köttfärs
tacokrydda (spiskummin, salt, chilipepper, vitlök och peppar)
tomat
lök
2dl grädde
1dl cremefraich
ca 6dl riven ost
Bryn färsen och blanda i kryddorna. lägg det i formen på äggblandningen. Blanda ihop cremefraichen och grädden och blanda i osten och häll blandningen uppepå köttfärsen. Grädda igen i 225grader i ca 10-12 minuter, tills osten fått färg.

MUMMA!

100813 - fredagsdate

2010-08-13, 10:46:17 / Kategori: my words
Om några timmar kommer min kära vän Anja hit på lunchdate, Big&jag tänkte bjuda på tacogratäng a'la LCHF - spännande va! Jag sitter och funderar fram och tillbaka - LCHF igen eller inte?? Jag mådde bra (förutom dom första dagarna då jag kände mig baaaakis) och min mage var inte lika uppsvälld och gasig som den är nu. Jag var pigg och framförallt inte sötsugen eftersom blodsockret håller sig stabilt. Jag skrev för några dagar sen att jag inte ska börja med någon diet eller så, men jag håller nog på att ändra mig ;P

Igår kom min kära syster hit och lekte med mig hela dagen! Har inte träffat henne på evigheter, men det är alltid lika roligt! Vi gick på lillänge och köpte lite pipisar till Big och mat&vattenskålar till hennes katt som vi gick iväg och köpte. En riktig tjockis :D

Nu måste jag ta mig i kragen och börja städa innan Anja kommer, måste duscha oxå, och börja med gratängen. Skriver sen om den var lyckad eller inte, vill ha ett proffsutlåtande först ;) tjingeling!

100811 - nytt igen

2010-08-11, 14:32:36 / Kategori: my words
Ni måste påminna mig om datumen! Ser att jag skriver in fel datum var&varannan dag. Konstigt att jag känner mig virrig...

Iallafall, ny header. Inte den snyggaste och mest rätt placerade så det ser konstigt ut, men nu har jag inte tid att fixa till den mer. Kände att jag måste ju trots allt ha min lilla bebis på toppen av isberget ;)

seee yaaaaaaaa!

100810 - det blir mörkt igen

2010-08-11, 12:57:39 / Kategori: my words
Mr Big ligger i mitt knä när jag skriver, tittar upp ibland som för att säga "sluta knappa på tangenterna så hårt, sluta jag vill sova". Han är världens goaste, så är det bara!

haha, lillkillen ser ut som en tax ;)

 

Jag saknar mina snygga tippar, fan va jag älskade dom! Nu har jag istället förstärkning på mina egna naglar, som hunnit bli jätte lång under tipparna! Och så la vi på fransk manikyr, skitsnyggt :) Jag tycker om att gå till Bibbi och bli ompysslad, det är därför jag inte gör det själv :) Men jag blir sugen på att köpa ett eget kit med gelé, lätt värt det :D
Big följde med till Bibbi oxå, och när vi kom dit såg vi till vår förvåning att hon hade tagit med sig sin hund, en tvåårig papillontik, så Big&hon fick leka under tiden vi fixade mina naglar. Nu är han en trött kille kan jag säga ;)

Jag har lessnat på mitt hår oxå, eller rättare sagt på hårfärgen, så jag slängde i en mörk färg igen. Jag ska nog vara ganska mörk ändå. Så jag hoppas jag inte lessnar snart igen ;) lägger upp en bild när jag fixat till nån frisyr av ormoet..

100810 - och ibland mindre tur...

2010-08-10, 21:10:58 / Kategori: my words
fy fan, nu kan jag bara föreställa mig smärtan att bli av med en nagel. Idag när jag diskade lyckades jag bryta upp gelén på pekfingret på höger hand. Jag är överlycklig att jag inte jobbar ikväll kan jag säga med det. Ringde Bibbim på en gång och bokade in en tid imorgon (det är ändå dags för att göra om naglarna eftersom dom vuxit som ogräs) för att fixa till det. Det "bästa" är att jag tror att jag klarade nageln ganska så bra, möjligen att övdersta lagret slets av med limmet men att nageln inte bejöver kortas ner. Ska lägga på förstärkning imorn bara och inga tippar, även om jag älskar dom här tipparna som jag har nu!

somriga och sjukt snygga naglar!!

 

Jag gick på spinningen, sur och allmänt less - kan man bli annat i det här vädret? Och jag skuttade nästan ut ur lokelen. Det var precis vad jag behövde! Nu känner jag mig mer som mig själv igen iaf, men däremot börjar jag få höstkänslor.. Känns sådär, men kanske oundvikligt... Nu ska jag krypa ner i soffan med mina älsklingspojkar och äta morötter&gurka med cesardressing :)

100810 - ibland har man tur!

2010-08-10, 12:54:23 / Kategori: my words
Gick av mitt första jobbpass efter semestern imorse, och det kändes bra att vara tillbaka på jobbet faktiskt. Tänk vad lite semester kan göra :)

Vet ni? På måndag börjar jag och Big valpkurs hos AW HundKul !:) Den kommer vara från klockan 17 varje ojämn vecka. Det där lät lite kontligt kanske men ni fattar.. Det ska bli så kul för både Big och mig! För min skull gör jag det för att lära mig bra grunder i hunduppfostran och tips & trix, och för Bigs skull för att han ska få möjlighet att träffa andra hundar i sin storlek, det är nämligen en anpassad grupp för små hundar (och med lite päls) som har möjlighet att vara inne om det skulle vara dåligt väder, och för att han ska få stimulans. Och självklart för att vi ska ha kul tillsammans! Jag blev chockad när hon ringde för på hemsidan står det att alla valpkurser är fulla och att nästa börjar vecka 40 igen, men hon lyckades sätta ihop en ny liten grupp vilket jag tycker är toppen! Det ska bli så kul för min lilla bebis och mig :)

Såå, vi är alltså tillbaka till verkligheten, och det syns ju på diskberget i köket ;) Ska ta mig ann det nu innan vi knatar iväg till tant Ela* & magen :) Ikväll ska jag på mitt första spinningpass igen efter långt uppehåll. Skulle vilja väga mig igen för att veta hur illa det egentligen har blivit under semestern :P Nu börjar jag iallafall med att gå promenader i skogen med Big (heeelt underbart tycker båda två!), komma igång med träningen 2-3 gånger i veckan och att inte svulla i mig kebab/hamburgare varje dag. Jag kommer inte börja med nån ny kost såhär i början utan jag satsar hellre på att komma igång med träningen igen. Pocoloco, skaruuu meeee?!!! :D


fina killen i blåbärsskogen,

100804 - I saw an angel, <3

2010-08-04, 21:31:43 / Kategori: my words
Vi har gått på stan idag, Big&jag, och han gick så himla fint att jag blir tårögd - min fina kille! Nu på kvällen fick vi främmande av finaste tant Ela, det tyckte Big om. För tant Ela har ett väldigt mysigt knä där man kan tugga på grisöra ;)

Jag älskar verkligen den här bilden! :) Jag tror att även Big är lika nyfiken som jag på den där lille krumiluen där inne i magen :)


100801 - my loverboys!

2010-08-02, 16:51:36 / Kategori: my words
Lilla Big börjar bli hemma med oss nu, han är världens finaste kille!



Ihelgen var vi i Hede och försvarade vårt lag Team Myrbacken i Hede snurren. Det gick bra, vi kom inte sist ;) Jag sprang första sträckan på 2,5 kilometer på 1,39 minuter snabbare än jag sprang på hemma för fyra veckor sedan - utan träning! Jag är nöjd över min insats, eller hela lagets insats - vi var bra!

En vecka kvar på semestern och vi har inget särskillt inplanerat, vilket känns ganska skönt. Vi ska bara vara hemma och busa med våran lilla kille :')