110308 - semlor a'la lchf

2011-03-09, 14:50:55 / Kategori:
Till semmelbullen 2 ägg 0,5 dl Pofiber (finns bland de glutenfria varorna) 50 g rumstempererat smör 100 g Philadelphia 1 msk Sukrin 1 tsk kardemumma 1 tsk bakpulver   Till mandelmassan 200 g skållade mandlar 1 dl sukrin eller 0,5 dl sukrin & 0,5 dl sukrin melis (florsockervarianten) jag använde liiite liite floursocker, inte nödvändigt. Vatten eller grädde Till ”garnering” Vispad grädde Rostade mandelspån   Så här gör du: Bullen Separera äggulor/-vitor. Vispa upp äggvitorna tills de blir stela och fluffiga. Blanda Philadelphia och smör till en jämn kräm, blanda sedan i ägg, pofiber, kardemumma och sukrin. Vänd ner smeten i äggvitorna och lägg upp i muffinsformar. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 20-30 min (beroende på hur stora bullar du gör, håll koll tills de är ljust gyllenbruna!) Så här gör du: Bullen Separera äggulor/-vitor. Vispa upp äggvitorna tills de blir stela och fluffiga. Blanda Philadelphia och smör till en jämn kräm, blanda sedan i ägg, pofiber, kardemumma och sukrin. Vänd ner smeten i äggvitorna och lägg upp i muffinsformar. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 20-30 min (beroende på hur stora bullar du gör, håll koll tills de är ljust gyllenbruna!) Så här gör du: Bullen Separera äggulor/-vitor. Vispa upp äggvitorna tills de blir stela och fluffiga. Blanda Philadelphia och smör till en jämn kräm, blanda sedan i ägg, pofiber, kardemumma och sukrin. Vänd ner smeten i äggvitorna och lägg upp i muffinsformar. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 20-30 min (beroende på hur stora bullar du gör, håll koll tills de är ljust gyllenbruna!) Mandelmassan Om du inte behöver vara så strikt med kalorierna/sockret kan du lika gärna köpa färdig mandelmassa, annars är denna hemmagjorda variant bra och helt sockerfri Om du inte köpt färdigskållade mandlar så får du snällt skålla dem själv. Koka upp mandlar i lite vatten, låt dem koka i några minuter och häll på kallt vatten. ”Ploppa” sedan ut mandlarna ur skalet. Det är lätt gjort! Kör mandlar och sukrin i mixer, häll på lite vatten eller grädde för att få till en bra konsistens på mandelmassan. Lägg lite plastfolie över en skärbräda och häll ut massan, rulla sedan ihop till en rulle och lägg in i kylen. Garneringen Vispa grädden. Jag gör alltid detta med handvisp, musklerna kan gott jobba lite om man ska smälla i sig en semla! Tycker att handvispad grädde är godare än maskinvispad dessutom. Rosta mandelspånen lite lätt i en torr stekpanna. Ta ur bullarna ur formarna, lägg på en skiva mandelmassa, spritsa/klicka på grädde och sprinkla över lite mandelspån. Klart för fika! Helt okej substitut för vanliga semlor, godast med mycket mandelmassa och grädde :) Receptet hittade jag här : http://fitnessguru.se/pumpitup/23308-recept-lchf-semlor



KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?