Fläskfilé i choklad & apelsinsås

2009-02-04, 15:42:04 / Kategori:
Den här maträtten var så annorlunda så därför var vi tvungen att testa den. Riktigt gott och annorlunda, men absolut nånting vi kommer göra igen!
 
Fläskfilé i choklad & apelsinsås
2 dl ris
salt
500 gr fläskfilé
peppar
3 apelsiner
4 scharlottenlökar
1 tsk olja
2 ½ dl grönsaksbuljong
2 msk redning
25 gr mörk choklad
3 smk fraich max 8% (kan bytas ut mot 3 msk gräddfil)
500 gram sockerärtor

Koka riset enligt anvisningar på paketet och håll det varmt.
Skär fläskfilén i strimlor och krydda med salt och peppar.
Dela en apelsin på hälften och riv skalet på ena halvan.
Skala resten av apelsinerna och filéa klyflorna.
Hetta upp oljan i en stekpanna, stek fläckfilén i ca 3 minuter, lyft dem sedan ur pannan.
Fräs scharlottenlöken i stekskyn i ca 2 minuter,
späd med grönsaksbuljongen och apelsinsaft och låt koka ihop lite granna.
Rör i såsredningen och krydda med salt och peppar.
Finhacka chokladen och låt den smälta i såsen på låg värme.
Tillsätt fläskfilén, apelsinfiléer, apelsinskal och fraich,
smaka av med salt och peppar.
Blanchera sockerärtorna i kokande saltvatten i ca 2 minuter och låt sen rinna av.
Servera fläskfilén tillsammans med riset och sockerärtorna.





KOMMENTARER

» NAMN
» E-POST

» URL

Kommentera inlägget här:

Kom ihåg mig?